England

Fra Speiderhistorisk leksikon
Revisjon per 26. des. 2017 kl. 15:15 av Grenfinken (diskusjon | bidrag) ({{PAGENAME}})
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg England.png

Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom England og Norge.

England

England er en del av Storbritannia (Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland), offisielt United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, er en stat i Vest-Europa. Storbritannia er et konstitusjonelt monarki som omfatter de fire riksdelene England, Skottland, Wales og Nord-Irland. Storbritannia utgjør mesteparten av øygruppen De britiske øyer og omfatter blant annet øya Storbritannia og Nord-Irland på øya Irland.

Internasjonale arrangementer

Forbund i England

Leirsteder i England

Større leirer i England med norsk deltakelse

Årstall Større leirer i England Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Om norske forbindelser til England

1932: Seks deltaker fra norske tropper var med på Norsk Speidergutt-Forbunds Englandstur [1]

Hemmelig utsending til England. Etter konferanse med speidersjefen (Hans Møller Gasmann, red.anm) og kretssjefen (Ragnvald H. Knudsen, red.anm), sendte utvalget en representant, Sverre Røring til England via Sverige, for å søke kontakt med Norsk Speidergutt-Forbund der og Det internationale Bureau (WOSMs forløper, red.anm). Han samarbeidet med Lord Ventry og NSF's mann Victor Carlsen.
Sverre Røring var fra 41. Oslo. Under hans opphold i England kom han i kontak med A.D. Prince og 9th Wallington speidergruppe sør for London. Samarbeidet resulterte i mange fellesleirer frem til 9th Wallington og 41. Oslo i 1973 slo seg sammen til Longship Group.
  • I 1944 ble det laget en ny utgave av Speiderguttboka. Den var en gave fra det Britiske Speidergutt-Forbund, det Internasjonale Speiderguttbyrå (forløperen til WOSM) og det Kanadiske Speidergutt-Forbund. Den har samme innhold som 1939-utgaven bortsett fra noen ekstra sider foran og bak i boken. Foran i boken er det bilde av Kong Haakon 7, en hilsen fra Hans Møller Gasmann fra mars 1944 og Lord Baden-Powell sin siste hilsen til alle verdens speidere. Bakerst er det en kort historikk om forbundets arbeid i utlandet frem til mars 1944 og oversikt over det norske styret i England og Sverige.
Dette er nærmere beskrevet i historien om Norsk Speiderklubb i Storbritannia .

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra England

Hederstegn og utmerkelser i England til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser