Pass på helsa (Trykksak 1941)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Revisjon per 24. jun. 2017 kl. 11:25 av Jve (diskusjon | bidrag) (Ny side: Pass på helsa (1941) I 1941 planla Norges KFUK-speidere og Ungdommens Røde Kors et samarbeid der speiderjentene skulle selge helsebrosjyren ‘’’Pass på helsa’’’. D...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til:navigasjon, søk

Pass på helsa (1941)

I 1941 planla Norges KFUK-speidere og Ungdommens Røde Kors et samarbeid der speiderjentene skulle selge helsebrosjyren ‘’’Pass på helsa’’’. Det var ‘’’Erling Kofstad’’’ som hadde utarbeidet brosjyren.

Innledningsvis hadde Margrethe Pharm og lektor Kofstad kontakt om saken. Intensjonen ble så bekretet i vedtak i Landsstyret for Ungdommmens Røde Kors. I brev 28/1 1941 fremsatte formann ‘’’Katrine Arnesen’’’ tilbudet til Norges KFUK-speidere ved landssjef Josefine Barman. [1]

KFUK-speiderne fikk tilbud om disposisjonsrett til brosjyren for distribusjon blant forbundets medlemmer. Brosjyren kunne selges for kr. 0.50, og forbundet fikk 50% forhandlingsrabatt. «Vi håper at K.F.U.K. vil gå inn for salget av brosjyren, som jo i dag i høi grad er aktuel og lærerik og at den vil finne veien til alle norske hjem», skriver Katrine Arnesen fra Ungdommens Røde Kors.

Lektor Kofstad tar direkte kontakt med Josefine Barman i et brev 7. februar 1941. Han viser til at KFUK-speiderne har vært «innmeldt i U.R.K.», men uten «noe særlig energisk samarbeide». Han peker på distribusjon av denne trykksaken som en god anledning til et nærmere samarbeid. Han peker på hvordan speiderne organiserer salg av julehefter, og mener man her kan gjøre noe liknende. «Jeg er av den mening at det skal være lett å selge 10 000 eksemplarer forutsatt at Deres organisasjons hele slagkraft mobiliseres og propagandaen blir ført på riktig måte.» Og videre: «Slagordet kan jo bli: Vær speiderpike må selge minst 5 eksemplarer.»

Josefine Barman skriver 31. januar 1941 til Katrine Arnesen i Røde Kors. Hun takker for tilbudet, og har bedt Aagot Rognhaug, som bestyrer Speiderpikenes Utsalg på Holbergs plass 1 om å gjøre de nødvendige avtaler om distribusjon. Barman skriver: «Brosjyren er helt utmerket, så det ville være ønskelig om den kunne få innpass overalt».

Referanser

  1. Arkiv Ungdommens røde kors – Riksarkivet – Arkiv for 1941 boks 2