Rolv Selmer-Olsen

Fra Speiderhistorisk leksikon
(Omdirigert fra Rolf Selmer Olsen)
Hopp til:navigasjon, søk
Rolv Selmer-Olsen
Personalia
RolvSELMER.JPG
Født: 2. juni 1889
Bortgang: 1961
Bosted: [1] Arendal kommunevåpen.png Arendal
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speidergutt-Forbund
Grupper: 2. Arendal
Verv: kretssjef og troppsfører

Verv

Speiderbakgrunn

Etter å ha lest boken Ørnepatruljen og hørt om speiderarbeidet ute, var han med å starte en av landets første speidertropper, 2. Arendal.

Se Selmer-Olsens speiderfoto.

Ledergjerning

Hederstegn og utmerkelser

Om Rolv Selmer-Olsen

Skriverier

Minneord i Lederen

I Lederen nr. 7/8, 1961 sto disse minneordene fra signaturen K.L.:

Den 26. september ble tannlege Rolv Selmer-Olsen begravet på Arendal kirkegård. I følget var der mange av hans gamle speidere, og utenfor kapellet stod flagg og banner som en siste hilsen fra kretsen. Rolv Selmer-Olsen var æresmedlem av Agder krets. Vi minnes ham og tenker med takknemlighet tilbake på alt det han har gjort for kretsen vår.

Han var også i mange år før krigen medlem av forbundsstyret. Han var en av pionerene i vårt speiderarbeid. Etter å ha lest Ørnepatruljen og hørt om speiderarbeidet ute, var han med å starte en av landets første speiderropper, 2. Arendal. I mange år var han leder for kretsen vår og førte den med stor dyktighet fremover.

Han var Gilwell-speider og var assistent ved Gilwell-kursene. Sin woodbagde fikk han av overrakt av selve Lord Baden-Powell under dennes besøk i Oslo, et minne som Rolv Selmer-Olsen fortalte med glede. Vi minnes hans klare kristne syn, og vi vet at han i all sin ferd søkte å gjøre guds vilje. Rolv Selmer-Olsen er ikke lenger blant oss, vi tenker på hans familie og lyser fred over hans minne. [13]

Utklipp og minner

Mer om

Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Digitalarkivet: [1]

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  2. Norsk Speidergutt-Forbunds Styrkeliste 1935/1936, publisert i Speideren nr. 5 1936, NSF.
  3. Artikkelen Alltid beredt! Speidergutter på Agder 1909-1945, av Jarl V. Erichsen og Ole Ugland, publisert i Årsskrift 2017 Agder Historielag, 2017.
  4. Lederen 5/1936
  5. Lederen 3/1939
  6. Lederen 2/1940
  7. Avisutklipp datert 30/3/1953
  8. Lederen nr. 3 1935
  9. Bruken av "romersk hilsen" og hederstegnet "svastika" bør sees i sammenheng med sin samtid og B-Ps begrunnelse, før Tyskland i mellomkrigstiden tok disse til sine. Landsmøtet i Norsk Speidergutt-Forbund, 1936 tok opp dette med hederstegnet "svastika". Forbundsstyret fulgte da opp med vedtak og retningslinjer i de påfølgende år, hvor det nye hederstegnet ble "den hvite hederslilje". Praksisen med "romersk hilsen" som flagghilsen ble endret i slutten av 1930-årene av alle de norske speiderforbundene.
  10. 10,0 10,1 Lederen nr. 5 1932, Norsk Speidergutt-Forbund.
  11. Lederen nr. 1 1933, Norsk Speidergutt-Forbund.
  12. Lederen nr. 2 1935, Norsk Speidergutt-Forbund.
  13. Lederen nr. 7 og 8 1961, Norsk Speidergutt-Forbund.
Vet du mer om "Rolv Selmer-Olsen"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!