7th Roverway 2024 SØ02

Fra Speiderhistorisk leksikon
Revisjon per 6. aug. 2024 kl. 21:38 av Jarll (diskusjon | bidrag) (Ny side: SØ02 var en path på det 7th Roverway som ble arrangert i Norge i 2024. ==Sted== <!--Så konret som mulig, helt ned til gårdsnavn! (Kart kan gjerne legges inn).--> Storemyr, […)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til:navigasjon, søk

SØ02 var en path på det 7th Roverway som ble arrangert i Norge i 2024.

Sted

Storemyr, Fevik 1 sitt leirsted utenfor Grimstad.

Om pathens program og gjennomføring

Forberedelser

Før

Lørdag og søndag

Innrykk for pathledelsen og transport av kanoer som ble padlet inn til leirstedet.

Dagsprogram

Mandag - innrykk

Speiderne ankom Grimstad med busser fra både øst og vest. Noen hadde allerede vært i Norge på leir med egen kontingent, noen kom til Norge dagen før og hadde overnattet i hovedleiren i Stavanger og så tatt buss til Grimstad, mens noen hadde flydd inn samme dag. De første kom ca 14:30, mens den siste ikke var i leiren før ca kl.23 (pga forsinkelser med buss/tog til Kristiansand).

Tirsdag - padlekurs og bli kjent

Hver patrulje ble delt i to, og halvparten deltok i et enkelt padlekurs mens resten hadde bli-kjent leker i leiren.

Padlekurset startet med en enkel instruksjon på land om hvordan man holder åren, oppgaven til hen som sitter foran vs bak samt oppfordring om å "ikke bytte side hele tiden". Deretter gikk gruppen i kanoer, 2 eller 3 i hver kano, og padlet litt frem og tilbake. Siden alle fikk det greit til padlet vi en tur med innlagt race ("første mann til neste odde") som absolutt hevet stemningen og engasjementet et par hakk. På tilbaketuren stoppet gruppen ved en fjellknaus (ca 5m høy) der de aller fleste hoppet og badet.

Leirbåltema: ?

Onsdag - Dagshaik

Etter frokost fordelte alle deltagerne seg på 24 kanoer og padlet til Lundesanden. Værmeldingen varslet overskyet og lett regn, og regn ble det. Vel fremme på Lundesanden ble det dermed regndans på stranda. Turen tok ca 3t hver vei.

Leirbåltema: ?

Torsdag - Roverfemkamp teori og praktisk

Pathledelsen hadde forberedt patruljekonkurranse basert på tradisjonell 5.kamp. Tordag var det speiderteori og praktisk oppgave: lage pil og bue.

Leirbåltema: ?

Fredag - Roverfemkamp hinderløpye

Før lunch fikk hver patrulje i oppgave å lage hvert sitt hinder, og etter lunch gjennomførte patruljene hinderløypen på tid.

Leirbåltema: ?

Lørdag - avreise til hovedleiren i Stavanger

Vekking kl.6 for å pakke ned og forberede avreise. Deltagerne padlet så i kano fra leirstedet til Roresanden der bussen ventet og fraktet alle deltagerne til hovedleiren på Lundsneset i Stavanger.

Organisering

Pathkomite

Rolle Navn
Hovedansvarlig, pathleder Silje Veimo Larsen
Pathleder Toril Skjermo Holthe
Pathleder Daniel Oa Ourom
Pathleder Nils Magnus Nilsen Finseth
Pathleder Tarjei Rysstad

Deltagere

Pathen hadde deltagere fra følgende land

Land Antall
Hellas 8
Italia 14
Norge 5
Portugal 8
Tyskland 8
Ungarn 6
Totalt 49

Pathens bakgrunn og planlegging

Overordnet mål med leiren

Gi utenlandske speidere i roveralder en smakebit på hva leir i Norge er, i norsk natur. Norsk mat og norske tradisjoner.

Planlegging

Pathledelsen fikk god støtte fra den sentrale [Roverway komiteen som lenge i forveien veiledet pathledelsen gjennom planlegging; valg av sted, program, risikovurdering, budjsett & regnskap, informasjon til deltagerne om reise, mat samt påmelding (som var sentralt styrt). I tillegg fikk pathledelsen god hjelp fra lokalkomiteen med speiderledere fra Grimstad KFUK-KFUM-speidere, Jarl Thore Larsen og Ragnhild Veimo Larsen, som bidro med frakt av utstyr, speidere, sekker samt opprydding i etterkant.

Minneprodukter fra leiren

Hver landsleir hadde sine minneprodukter, det være seg leirmerker, metallmerker og leirnåler, leirminnebøker, leirhefter, leiraviser, postkort, frimerker, poststempler, kopper og krus, diplomer, belter og kniver, leirskjerf, flagg og -vimpler, T-skjorter, film og video, lydopptak, og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse.
Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!