Diskusjon:Fargekoder i SPHL

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Hertil kan diskuteres! Fargene er forsøkt lagt i gaten hvor kjennetegnene med farge på skjorte/forbudsemblem .. --Grenfinken (diskusjon) 7. feb 2013 kl. 22:05 (CET)


Jeg er en av de som gjerne vil bidra til å gjøre wikisidene litt mer spennende og levende. Kan være enig at sterke farger kan ødelegge ulike folks leseevne + + , men de har vel egnede verktøy hvis dette er en reel vanske. Synes etter all redigering og diskusjon som har ligget ute "til høring" at det meget sent å komme med det motsatte etter en del måneder. Dette er for det første lite speidermessig og et direkte slag til de få som forsøker. Hvis en skal gjøre ting speidermessig er det vel heller å forsøke å motivere, få frem det beste i alle, enn å komme alltid i etterkant. Men tidene har vel forandret også dette. Vanskelig å finne reel motivasjon i dette. --Grenfinken (diskusjon) 27. apr 2013 kl. 02:55 (CEST)


Krevende tema.....

På fotballbanen kom mine lange og ukoordinerte bein ofte brutalt og seint inn i taklingene..... Hadde det vært en dommer i nærheten hadde det nok resultert i både ett og flere gule.

I spleiselaget SPHL er vi så få at vi alle trenger hverandre, hele tiden. Men det kan vi egentlig ikke regne med. Her jobber vi av og til, eller natta lang. Og wiki-konseptet er så åpent at alle kan endre på alt.

I dette temaets doble bunn, er ett av temaene: Hvordan drøfte seg frem til profil/policy? Når "går toget"?

Jeg er da blant dem som nok kunne hatt støttende - og sikkert korrigerende? - synspunkt på dette tema. Men du dro jo dette frem for mange måneder siden. Og da var jeg - og flere andre - tause. Så fulgte du ditt prinsipielle forslag og la det til grunn i en rekke artikler. Godt arbeid!! Nå nøler jeg nok med å dra fram mange avvikende synspunkt på de faktiske forslag/valg. Men jeg kunne tenke meg å foreslå at vi oppretter en ny kategori: "Drøfting av profil" (eller - helst!! - et bedre navn). Da ser vi at her ligger det noe, eller pågår noe, eller reises noe. Og da må man være med. Og da må også CHP/redaktør - og alle vi som vil være med å ta ansvar for dette, delta. Selvsagt kan policy/profil endres senere, men da med gode og nye argumenter....

Ditt alvorlige spørsmål fortjener oppmerksomhet. Hvordan kan vi sammen komme videre? Derfor disse tankene, men jeg lytter gjerne til andre tanker/veier......

Ha en god dag!Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 28. apr 2013 kl. 13:44 (CEST)


Kloke ord. Tror at farger fortsatt kan være viktig som gjenkjennelsesaspekt. Pasteller finnes det mange av. Viktigere er kan hende poenget med tilbakemelding, slik at vi nerder ikke sitter å arbeider forgjeves, godtroende og velmenende. --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 00:52 (CEST)


Har laget et nytt forslag, til diskusjon og hugg! Kom med forbedringer... --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 01:08 (CEST)


Synes det nye forslaget ble friskere! Og det likte jeg. Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 12:44 (CEST)


Flott! Hvis en kan ha med farger, så synes jeg disse lyse pasteller er ok. --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 13:05 (CEST)


Ang profil-diskusjoner

Hei. Litt lang tråd mht diskusjon som nå går dobbelt mht policyendringer og de konkrete fargene.

Jeg skjønner Gunnars frustrasjon mht min tilbakemeldingen om sterke farger. Beklager det - men registrete det ikke før. Problemet er altså - som med en del andre diskusjoner - at "policydiskusjonene" går andre steder - f.eks på et tema el. Dermed er det vanskelig å oppdage dem. (Jeg sjekker loggen oftere enn jeg redigerer, så er ikke så sjelden innom :-)).

Dermed tror jeg vi bør ha policy-diskusjoner på et sted, så de er lettere å fange opp. Det gjelder det som angår rammeverket rundt og ikke innholdet.

Vi har en side med Prosjektportal, der går det kanskje an å lage en underside for slike diskusjoner, evt at man tar det i tilknytting til hjelpesidene. Da er det lettere å sjekke disse sidene og ikke redigeringsloggene på alle andre diskusjoner.

Endringer som farger og annet visuelt bør også helst demonstreres på en testartikkel før de settes ut i livet.

Litt usikker på hvordan vi kan få dette til å fungere godt, men kan en slik "prosjektdiskusjonsside" være en ide? Da samler vi også hoveddiskusjonene. Carsten Henrik Pihl (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 18:25 (CEST)


Bra, Carsten! Jeg støtter din tanke om å legge dette inn under prosjektportalen. Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 19:52 (CEST)


Ønsket er kun å bidra for min del, ryddige forhold er ønskelig. --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 21:45 (CEST)


Ser at WP også har en god del fargemaler. [1] Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 22:28 (CEST)


Flott! --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 22:34 (CEST)


Hei, liker de nye fargene. Synes og at det er greit å være enig om en del hovedtrekk før det blir laget for mange sider som så må endres. Kan være lurt å ha en "prosjektdiskusjonsside". Bare opprett den så skal jeg forsøke å bidra. Godt jobbet alle sammen. --Blå Elg (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 23:36 (CEST)


Ang prosjekt: supert. Jeg skal sjekke litt hvordan andre har gjort det, så setter jeg opp prosjektdisk-side. Carsten Henrik Pihl (diskusjon) 3. mai 2013 kl. 12:11 (CEST)