Forskjell mellom versjoner av «India»

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
(Utklipp og minner)
(Utklipp og minner)
Linje 57: Linje 57:
  
 
<gallery captions widths=210px heights=210px>
 
<gallery captions widths=210px heights=210px>
 +
 +
Fil:Speidersport-Norges-speiderforbund-Språkmerker-Engelsk.jpg|'''[[2019]]:''' [[Andre merker|Språkmerket]] for [[England|engelsk]] språk, <small> ([[Norges speiderforbund]]) </small>
  
 
Fil:Speidersport-Norges-speiderforbund-Språkmerker-Urdu.jpg|'''[[2019]]:''' [[Andre merker|Språkmerket]] for urdu, <small> ([[Norges speiderforbund]]) </small>
 
Fil:Speidersport-Norges-speiderforbund-Språkmerker-Urdu.jpg|'''[[2019]]:''' [[Andre merker|Språkmerket]] for urdu, <small> ([[Norges speiderforbund]]) </small>

Revisjonen fra 14. feb. 2019 kl. 01:37

Flagg India
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom India og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

India

Glimt fra historien

India var med som stiftelsesland av International Council, senere WAGGGS.

Knut Korsvold skriver i Lederen: Den 10. internasjonale speiderkonferanse, Rainey Hall i Edinburgh, 26. - 28. juli 1939.

(…) Antall speidere i verden oppgis til 3.305.149, hvilket vil si en stigning på ca. 500.000 siden 1937. I to-års perioden er godkjent tre nye organisasjoner, nemlig Kina, Syd-Afrika og India. (…)

Knut Korsvold. [1] [2]

1950: India hadde totalt 491.545 speidergutter og ledere. [3]

Forbund i India

Leirsteder i India

Arrangementer i India

Årstall Arrangementer i India Land / sted Antall deltakere Referanser
1959 17. verdenskonferanse (International Bureau) Flagg India.png India, New Delhi 35 nasjoner
2017 36. verdenskonferanse (WAGGGS) Flagg India.png India
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Om norske forbindelser til India

Fra artikkelsiden om Norsk Speiderklubb i Storbritannia under den andre verdenskrig kan vi lese om India:

Det ble særlig lagt vekt på deltakelse i det internasjonale samarbeid. Mulighetene for dette lå meget vel til rette. Her i England var samlet speidere fra nesten alle verdens nasjoner. Speideridealet bandt oss alle sammen og fikk ofte utløsning i praktiske ting. Rovergruppen f. eks. hadde en tid sine møter i den franske speiderorganisasjons lokaler i London, norske speidere deltok i et møte arrangert av indiske speidere o.s.v. (Oppgavene har vært mange, forholdene ukjente eller fremmedartet, liten arbeidshjelp, ikke på grunn av manglende interesse). Interessen og viljen har vært der, men situasjonen krevet innsats på så mange områder, og tiden til speiderarbeidet er ikke blitt så stor som en hadde kunnet ønske.

Om innvandring til Norge fra ulike land, fra nettstedet wikipedia.org/wiki

Ungarerne kom til Norge etter opptøyene i 1956, tsjekkerne kom etter 1968, og chilenerne etter 1973. Arbeidsinnvandringen som begynte i 1960-årene – først fra India og Pakistan, utvidet seg og etter hvert til å omfatte flere land. Fra 1970-årene av kom flyktninger fra Vietnam, Irak, Jugoslavia, Afghanistan og flere andre land. Utvidelsen av EU med åtte nye medlemsland i Øst-Europa den 1. mai 2004 ga lettere adgang til innreise og opphold i Norge for borgere fra disse landene, mest fra Polen og Litauen. Dessuten har det de siste ti årene kommet et økende antall kvinner fra særlig Russland, Thailand og Filippinene for å gifte seg med norske menn. Innvandringen til Norge kan forklares både med behov og muligheter i det norske samfunnet, og med forhold i samfunnene som innvandrerne har reist fra.

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra India

Hederstegn og utmerkelser i India til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser