Landsleir Stange 1958 (KFUK)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Revisjon per 15. sep. 2013 kl. 14:38 av Grenfinken (diskusjon | bidrag) (Eksterne lenker)
Hopp til:navigasjon, søk

Disse sidene er under utarbeidelse!, kanskje du har noen gode bilder eller historier rundt dette? Bidra du også! [1]

Stange 1958
1958 Rolvsøy 1.jpg
Landsleir for: Norges KFUK-speidere
År: 1958
Kommune/sted: [1] Stange
Leirsjef: Susanne Nordstaa


"Med speidervenner til jordens ender" var mottoet for landsleiren på Stange i 1958. Leiren samlet 4500 deltakere derav gjester fra 15 land.


Sted

Grimerud gård på Stange.


Organisering

Leirens bakgrunn og planlegging

Om leirens program og gjennomføring

Foto og minner

Om Norges KFUK-speidere

SitatNorges KFUK-speidere, forkortet til KFUK – ble stiftet 3. november 1920. Det første styret besto av Landssjef Margrethe Parm, Josefine Barman og Anne Katrine Bredvei. Den første landsleir ble holdt i Sand i Ryfylke i 1921 med 100 deltakere. KFUK utga Blåboka fra våren 1921 og medlemsbladet KFUK-speiderbladet kom ut første gang året derpå. KFUK hadde særegne brune speiderdrakter og ble på folkemunne kalt for "brunspeidere", i motsetning til Norsk Speiderpikeforbunds "blåspeidere". Med sine etterhvert 40 kretser og 20.000 medlemmer var dette et sterkt innslag i norsk speiding, også ved sine gode publikasjoner, peff- og ledertrening. I 2003, etter 83 års forbundshistorie, slo KFUK seg sammen med Norges KFUM-speidere og dannet dagens forbund Norges KFUK-KFUM-speidere, hvor kretser og grupper ble sammenslått til enheter med både jenter og gutter.Sitat
KFUK-gammel logo.jpgOpplysninger bl.a. fra Guri Sjøvolds jubileumsbok for KFUK, Ja, jeg vil, 1990
KFUKlogo.jpg


Om utsalg, drakt, leir- og turutstyr og særpreg


Speiderhånd.gif
Fra speiderbevegelsens første tid og frem til nå, i brytningen mellom forankring og fornyelse, har det vært enkelte særtrekk som har fulgt arbeidet og organisasjonene.
Med denne oversikten vil vi peke på noen av de viktigste.

Kilder

Eksterne lenker

Referanser

<references>

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.