Radiospeiding i Norsk Speidergutt-Forbund

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Radiospeiding i Norsk Speidergutt-Forbund

Kallesignaler

Glimt fra historien, år for år

1926: Det første Radiomerket var etter forslag fra kaptein O. J. Willoch, vedtatt på Forbundsstyremøte 30. - 31. mars 1926, sak 16 og presentert i Speideren nr. 1. 1927.

1975: Dette året arrangerte de fem nordiske land den 14. verdensspeiderleiren på Lillehammer i Norge. Her var internasjonal radiospeiding en viktig del, der over 8.000 speidere fra hele verden fikk delta i radiokontakter, radiopeileorientering og ”Scoutronics” – bygging av en enkel elektronikkenhet som kunne brukes både som morsetrener, lysblinker, lydalarm og mye annet. Over 1200 slike enheter – utviklet av norske speidere – ble satt sammen som en meget populær aktivitet i løpet av leiruken, mens byggesett til 300 peilemottakere ble distribuert til speidere og ledere fra 40 land. I dag – mer enn et kvart århundre senere – rapporteres det fortsatt om bruk av dette utstyret blant speidere rundt om i verden. Det ble også utgitt bøker om Radiospeiding – både på norsk og engelsk – i forbindelse med aktivitetene på Nordjamb. [1]

Utklipp og minner

Om Norsk Speidergutt-Forbund

Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Info.png
Les også Speidermuseets artikkel om 50 år med JOTA og radiospeiding

Referanser

  1. Speidermuseets artikkel "Over 50 år med JOTA og radiospeiding", 2009, [1]
Vet du mer om "Radiospeiding i Norsk Speidergutt-Forbund"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!