Rudyard Kipling

Fra Speiderhistorisk leksikon
Revisjon per 22. nov. 2022 kl. 17:20 av Grenfinken (diskusjon | bidrag) (Referanser)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til:navigasjon, søk
Rudyard Kipling
Personalia
Rudyard Kipling.jpg
Født: 30. desember 1865
Bortgang: 18. januar 1936
Speiderbakgrunn
Joseph Rudyard Kipling var en britisk forfatter og nobelprisvinner, kjent for en rekke dikt og for et forfatterskap som skildrer India i det britiske imperiets tid. Han var forfatter av Jungelboka.
Les mer om speidingen i England Flagg England.png

Om Rudyard Kipling

Rudyard Kipling var født i India og hadde tilegnet seg mye kunnskap om jungelen der. Alle historiene ble utgitt i tidsskrifter fra 1893 til 1894 og ble illustrert blant annet av Kiplings far. Jungelboka regnes som et av de klassiske verk i moderne barnelitteratur, og har vært gjenstand for en rekke tolkninger, blant annet spillefilmer, animasjonsfilmer og musikaler. I 1895 utgav Kipling oppfølgeren Den andre Jungelboken (originaltittel: The Second Jungle Book).

Innflytelse på speidingen

Han var forfatter av Jungelboka. Ulvungearbeidet ble basert på denne. Etter å ha pleiet en del kontakt med Joseph Rudyard Kipling, så skrev Lord Baden-Powell boken The Wolf Cub`s Handbook i 1916, den kan leses i helhet her: [1].

Lord Baden-Powell arbeidet med en plan for de yngre, "Junior Scouts" og laget en serie artikler om temaet i Headquarters Gazette i 1914. Imidlertid var han ikke fornøyd med utfallet og laget heller et program, bygget på Jungelboka, skrevet av sin venn fra India siden 1880-årene, Rudyard Kipling. Slik ble The Wolf Cub`s Handbook til, uten noen innvendinger på Lord Baden-Powell manuskript fra Rudyard Kipling. Les også en del historie om kontakten mellom Lord Baden-Powell og Rudyard Kipling her: [2]

Fra 1928 ble Ulvungearbeidet offisielt antatt i Norsk Speidergutt-Forbund, etter noen år med forsøksdrift. [1].

MInneord fra Lord Baden-Powell

Lord Baden-Powell skrev ved Rudyard Kipling død, i magasinet The Scout, mars 1936:

SitatOur Movement has lost a true and valued friend. From its earliest days Scouting was heartily encouraged by him. He had practically been a life-long friend to me, and I shall miss his cheery, clever and helpful personality.Sitat
Sign b-p.pngLord Baden-Powell skrev ved Rudyard Kipling død, i magasinet The Scout, mars 1936

Bilder og utklipp

Eksterne lenker

Fra norsk wikipedia: [3]

Referanser