Forskjell mellom versjoner av «Statistikk Norsk Speiderguttforbund»

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
(Nystartede tropper 1911-1920)
(1920 - Kretsenes prosentvise medlemsandel)
Linje 19: Linje 19:
  
 
Dette diagrammet viser hvilke kretser som var de største og hvordan medlemmene var fordelt.
 
Dette diagrammet viser hvilke kretser som var de største og hvordan medlemmene var fordelt.
*Det kan tenkes at selv om kretsen var stor mtp medlemstall så kunne denne være så spredt at det var vanskelig å samle kraften i det store medlemstallet.
+
*Det kan tenkes at selv om kretsen var stor mtp medlemstall så kunne denne være så spredt at det var vanskelig å samle kraften i det store medlemstallet. Hvis vi f.eks. ser på hvilke ledere som inntok sentrale posisjoner i Forbundet, så kom disse fra de bymessige kretsene. Og det var nok også i byene den største delen av speiderne var i de første årene.

Revisjonen fra 13. mai 2012 kl. 20:47

Dette er en eksperimentell side......

Nystartede tropper 1911-1920

1920 Antall nystiftede tropper i NSF 1911-1920.jpg

  • Denne oversikten viser en imponerende vekst de første ti år. Dersom en tropp er nedlagt og blir nystartet, er den sannsynligvis talt flere ganger.
  • Veksten de første årene må også sees i sammenheng med at eksisterende tropper fra Norske Gutters Speiderkorps gikk inn i NSF fra 1911 og i de nærmeste årene.
  • Kanskje påvirket krigen nystartingsiveren slik at man fikk en bølgedal omkring 1917?

1920 - Status kretsene

1920 Status og noen beregning NSF.jpg

Denne oversikten viser hvordan medlemmene er fordelt innen de ulike kretsene i forbundet i 1920. Det er få kretser som skiller seg sterkt ut med tanke på gjennomsnittlig tropps-størrelse. Men innad i kretsene var det sannsynligvis større variasjon.

1920 - Kretsenes prosentvise medlemsandel

1920 Kretsens prosentvise medlemsandel i NSF.jpg

Dette diagrammet viser hvilke kretser som var de største og hvordan medlemmene var fordelt.

  • Det kan tenkes at selv om kretsen var stor mtp medlemstall så kunne denne være så spredt at det var vanskelig å samle kraften i det store medlemstallet. Hvis vi f.eks. ser på hvilke ledere som inntok sentrale posisjoner i Forbundet, så kom disse fra de bymessige kretsene. Og det var nok også i byene den største delen av speiderne var i de første årene.