Årsmelding for Fredrikstad krets (NSF) for året 2011

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Les mer om speidingen i Fredrikstad kommune Fredrikstad kommunevåpen.png
Les mer om speidingen i Hvaler kommune Hvaler kommunevåpen.png

Årsmelding for Fredrikstad krets for speideråret 2011

Erik Bodahl-Johansen, kretsleder 2011 - 2012
Camp Flag 2011, leirmerke

Ved årsskiftet 2011/2012 var det 8 aktive og 2 ”stjerne”-grupper i kretsen. Kretsen har hatt en svak nedgang i medlemsmassen det siste året, fra 673 til 655 registerte medlemmer. Det har gjennom året blitt gjennomført flere arrangementer og aktiviteter: Gruppeledersamlinger, enhetssamlinger, kretsbannerkonkurranse med St. Georgsdagsfeiring, småspeiderdag, kretssmåspeiderleir, turdag hvor hver gruppe laget sitt eget opplegg og JOTI. Speiderarbeidet skjer i gruppene, og det er positivt at gruppene inviterer hverandre på store og små aktiviteter.

Vi startet året som vanlig med en gruppeledersamling 11. januar hvor hovedtrekkene for det første halvår ble lagt.

Det ble fulgt opp med et enhetsmøte for ledere i flokk 25. januar og for tropp 3. februar. Lederne synes dette var positive møter hvor en utvekslet ideer og erfaringer på tvers av gruppene.

8. februar var distriktets storspeidere på pizza og kino etter invitasjon fra Bjørn Erling Gabrielsen og Fredrikstad FSK. Samtidig var 83 småspeiderne på karneval i Frikirkens lokaler.

Kretstingets årsmøte ble avholdt 17. februar på Speiderhuset, Fredrikstad. Erik Bodahl-Johansen ble valgt til kretsleder og Svein Otto Aure ble valgt til visekretsleder, etter at Karl-Erik Onstad gikk over til Speiderstyret i Norges speiderforbund i oktober 2010.

Tenkedagen 22. februar falt i år sammen med vinterferien og det ble ikke gjort noe spesielt fra kretsens side i år.

3. – 6. mars var kretsen med på Camp Flag 2011 i forbindelse med Ski-VM i Holmenkollen, med en stor delegasjon fra kretsens tropper. Svein Otto Aure ledet Fredrikstad-kontigenten gjennom noen minnerike dager. Dette ble en god løsning på en ønsket førertur for kretsen.

Småspeiderdagen ble gjennomført med en rundløype søndag 10. april i Gamlebyen med 1. Fredrikstad som arrangør. Det var 6 doble poster hvor hver deltakende gruppe bemannet sin egen post. Det var 9 lag som deltok hvor førsteplassen gikk til Fredrikstad MS og Ulv, med Gressvik på annen og tredje plass til Grønt og Rødt kull. Småspeiderdagen ble avsluttet med løftefornyelse og markering av St. Georgsdagen, sammen med deltagerne på kretsbannerkonkurransen. Kretsleder leste speidersjefens hilsningstale og delte ut premier og ”kretsbanneret” til beste tropp. Takk til 1. Fredrikstad speidergruppe for gjennomføringen av et flott arrangement. Neste år (2012) er det Fredrikstad MS.

Kretsleir for småspeidere 27. – 29. mai var i år lagt til Kragenäs, men ble flyttet til Perneshytta, hvor 4. Fredrikstad var teknisk arrangør og dyktige, kreative ledere bidro til at over 90 småspeidere fra seks ulike speidergrupper med 30 voksne ledere, trosset regnværet, overnattet i lavvoer og aktivitetene spente fra rappelering, hinderløype, et flott og stemningsfullt leirbål og en spennende skattejakt.

Sommeravslutningen for gruppeledere 9. juni var hjemme hos kretsleder Erik Bodahl-Johansen. Her fikk en bevertning, sosialt samvær og løs diskusjon rundt enkelte temaer. Vi oppsummerte det første halvår, og så litt inn i neste halvår.

10. - 12. juni hadde vi de 3 beste patruljene i KBKNM i speiding. I år var det Follo krets (NSF) som var teknisk arrangør i Moss kommune. Det ble en minnerik helg med en stor hundreårsmarkering og en spennende konkurranse, hvor alle gjorde en hederlig innsats.

I august hadde både Kjølberg MS og 4. Fredrikstad home hospitality for speidere som deltok på verdensjamboreen i Sverige.

Turdagen 18. september ble som vanlig annonsert for med en helside i Fredriksstad Blad. Dette er et Speiderådsarrangement. Alle gruppene hadde egne aktiviteter i sine lokalmiljøer.

Halvårsmøtet 6. oktober ble avholdt i Petrikirken, hvor neste års aktivitetsplan og budsjett ble vedtatt.

16. - 17. oktober var det JOTI. I år var det arrangement i Gressvik Menighetssenter med Gressvik, hvor foruten de selv, var med deltagere fra Kjølberg MS og 4. Fredrikstad. I tillegg hadde Fredrikstad MS sitt i kirken og Rolvsøyspeiderne avholdt sitt helgearrangement på Rolvsøy med JOTI, data og turmarsj.

Helgen 28. - 30. oktober var Fredrikstad krets (NSF) vertskap for et storstilt Toppledermøtet i NSF, med stor dugnadsinnsats fra en del grupper.

15. november sørget Bjørn Gabrielsen og Fredrikstad FSK enda en gang for fullsatt kinosal av distriktets småspeiderne med sitt tradisjonelle pizza og kino. Et flott initiativ, hvor mange deltok.

Alle kretsens ledere fikk tilbud fra speiderrådet om å senke skuldrene 1. desember. I år var vi på Gressvik menighetssenter, med et engasjerende foredrag av Magnar Kleiven om helse. I tillegg til herlig variert mat, sosialt samvær, fikk vi en minikonsert med Bianca Skoglie Lal og vår egen gitarspillende ”Johnny Cash”, Morten Pettersen.

Kretsen har en sunn økonomi med et driftsmessig overskudd på kr 130 084,60 og en total egenkapital på kr 484 025,19 I tillegg kommer fondsmidler på kr 144 503,29.

Fredrikstad 21. februar 2012 Styret

Utklipp og minner

Referanser