7th Roverway

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
7th Roverway
Om leiren
Roverway 2024 logo.png
Land: Flagg Norge.png Norge
Deltagertall: (nasjoner)
Dato 2024
Den norske kontingenten
7th Roverway er en internasjonal leir for europeiske speidere mellom 18 og 25 år, både fra WAGGGS og WOSM.

Om Roverway

Dette Roverway er planlagt i Norge.

Den norske kontingenten

Kontingentledelsen

Deltakelse

Deltakelse fra Norge Flagg Norge.png
Deltakende nasjoner

Hånd stopp.jpg Noen nasjoner, selvstyrte områder og tidl. kolonistater har byttet navn i dag, men er skrevet som i 2024, mer om hver enkelt ved å følge blå ledetekst.

Listen er foreløpig ufullstendig.

Reisen

Leiren

Beretninger

Minneprodukter fra leiren

Hvert Roverway hadde sine minneprodukter, det være seg leirminnebøker, leirhefter, diplomer, postkort, frimerker, poststempler, krus, belter og kniver, flagg og -vimpler, skjerf, merker, metallmerker, T-skjorter lydopptak, film og video og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

7th Roverways bakgrunn og planlegging

NSF logo kløverlilje.PNG Fra nettstedet speiding.no 10. september 2021:

Roverway 2024 til Norge - North of the Ordinary!

De internasjonale speiderorganisasjonene, WAGGGS og WOSM, har gitt speiderne i Norge i oppdrag å arrangere Roverway 2024. I 2024 inviteres speidere mellom 16 og 22 år til en europeisk leir i Norge! På leiren vil de bli kjent med andre kulturer fra hele Europa og utforske ulike turer rundt om i Norge. Turene vil avsluttes i hovedleiren i Stavanger-området. Foreløpig tidspunkt for Roverway er fra 22. juli til 1. august 2024.

Hva er Roverway?

Sommeren 2024 har speidere mellom 16 og 22 år, kalt rovere, muligheten til å bli med på en fantastisk roverleir. Deltakerne blir kjent med mange andre kulturer gjennom flere tusen andre rovere fra Europa. Mye moro og deling av erfaringer, kunnskap og ideer er viktige stikkord. De første dagene på Roverway 2024 får roverne muligheten til å utforske en rute («path») sammen med andre rovere fra flere land. Deltakerne kan velge blant en rekke ulike ruter rundt i Norge, med forskjellige temaer, slik at alle skal få så gode og unike opplevelser som mulig, og bli kjent med norsk natur og kultur. Etter fem dager langs de ulike rutene samles alle til felles leir i nærheten av Stavanger. Roverway har tidligere vært arrangert i blant annet Finland, Island, Italia, Portugal, Frankrike og Nederland. Roverway er laget av rovere for rovere!

Vi gleder oss!

– I flere år har det vært snakket om at vi ønsker Roverway til Norge. Speiderne i Norge inviterte rovere til å bidra i en prosjektgruppe for å utarbeide en søknad. Det siste året har fem rovere fra KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund gjort en rekke gode ideer om til en søknad på vegne av organisasjonene om å få arrangere Roverway i Norge i 2024. Og det fikk vi til! Det var viktig for oss å være fremtidsrettet samtidig som vi holder på kjernen i det norsk og europeisk speiding er. De neste tre årene skal innholdet i søknaden bli til en leir. Jeg er stolt over søknadskomiteens arbeid og gleder meg til å se deg på North of the Ordinary i 2024, sier leder i søknadskomiteen Alfred Mestad Rønnestad. – Vi gleder oss til å invitere speidere, rovere og ledere i speideren til å bidra i dette prosjektet. Vi er stolte av roverne i begge forbund som har lagt ned masse arbeid med søknaden, og ser fram til veien videre med å skape Roverway 2024 – North of the Ordinary, forteller Landssjef Thor Andreas Moe Slinning i KFUK-KFUM-speiderne, og Speidersjef Håvard Djupvik i Norges speiderforbund.

Utklipp og minner

Mer om

WAGGGS logo.png Verdensforbundet WAGGGS WOSMlogo.jpg Verdensforbundet WOSM

KM-speidernelogouten tekst.jpg Norges KFUK-KFUM-speidere NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Speiderne i Norge

Verdensborger-KM-Vandrer-fra 2015.jpg Nasjoner og stater i speidersamarbeid med Norge NSF-Rover-Enhetsmerke (1) 1.jpg Rover- og rangerarbeidet

Eksterne lenker

Referanser