Akka Fodstad Knudsen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Akka Anne Sofie Fodstad Knudsen var en sentral leder i Norsk Speiderpikeforbund. Kjent som "Akka" var hun kretsleder, landsstyremedlem og sentral i ledertreningen. Og ikke minst var hun kjent som mangeårig leirbålsleder sammen med Dotta Eskerud.
Akka Fodstad Knudsen
Personalia
Akka F K.jpg
Født: 28. februar 1919
Død 14. juni 2012 (93 år)[1]
Bosted: Hamar
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speiderpikeforbund
Grupper: Hamar 3 (NSPF) [2]
Viktige verv: Kretssjef / Medlem i Hovedstyremedlem
Les mer om speidingen i Hamar kommune Hamar kommunevåpen.png

Verv

Speiderbakgrunn

Ledergjerning

I Speiderpiken, nr. 5 1956 kan vi lese om Akka Fodstad Knudsen på Kretsleir Lesjaverk 1956 Gudbrandsdal og Hedmark kretser (NSPF):

1956 Speiderpiken 5 forside.jpg
Kretsleir under den evige snø.
I dagene 2. - 8. juli var Gudbrandsdal, Hedemark og en tropp K.F.U.K. fra Heradsbygd samlet til kretsleir på Lesjaverk. I alt var vi ca. 250 stk. Vi hadde også utenlandske gjester på besøk: 4 svenske, 1 dansk og 1 amerikansk. Vi var nok litt spente på hvordan det hele ville gå, på grunn av alle formaninger om at det gikk da ikke an å legge ein leir til Lesjaverk, hvor det bestandig var så kaldt. Vel var det kanskje litt kaldt engang i blant, og det blåste kanskje litt mye, men hva gjorde vel det. Vi hadde nok klær med oss. Jeg tror ingen merket at været var anderledes der enn andre steder.
(...) Om kveldene hadde vi leirbål på en odde ved Lesjaskogsvannet. Til disse møtte mange av byfolk opp. Mange var også ute rodde, og disse båtene som holdt seg like i nærheten av oss, ga også sitt til å skape den rette stemningen. Leirbålene med Akka som leirbålsjef var nok høydepunktet for alle. De kan nesten ikke beskrives. Da vi satt der ved vannet og så utover holmene og de snødekte fjellene, var det som en følte at vi ikke kunne få takket nok for at vi fikk oppleve dette eventyret. (...)
A. L. G. [5]

Utenom speidingen

Gift med Kjell Knudsen.

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Om Norsk Speiderpikeforbund

Norsk Speiderpikeforbund NSPF-Logo-1946 (1).jpg

Eksterne lenker

Referanser