Akka Fodstad Knudsen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Anne Sofie Fodstad Knudsen
Personalia
Akka F K.jpg
Alt. navn: "Akka"
Født: 28. februar 1919
Bortgang: 14. juni 2012 (93 år)[1]
Bosted: [2] Hamar kommunevåpen.png Hamar med flere?
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speiderpikeforbund
Grupper: Hamar 3 (NSPF) [3]
Verv: kretssjef og hovedstyremedlem
Akka Anne Sofie Fodstad Knudsen var en sentral leder i Norsk Speiderpikeforbund. Kjent som "Akka" var hun kretsleder, landsstyremedlem og sentral i ledertreningen. Og ikke minst var hun kjent som mangeårig leirbålsleder sammen med Dotta Eskerud.

Verv og ledergjerning

I Speiderpiken, nr. 5 1956 kan vi lese om Akka Fodstad Knudsen på Kretsleir Lesjaverk 1956 Gudbrandsdal og Hedmark kretser (NSPF):

1956 Speiderpiken 5 forside.jpg
Kretsleir under den evige snø.
I dagene 2. - 8. juli var Gudbrandsdal, Hedemark og en tropp K.F.U.K. fra Heradsbygd samlet til kretsleir på Lesjaverk. I alt var vi ca. 250 stk. Vi hadde også utenlandske gjester på besøk: 4 svenske, 1 dansk og 1 amerikansk. Vi var nok litt spente på hvordan det hele ville gå, på grunn av alle formaninger om at det gikk da ikke an å legge ein leir til Lesjaverk, hvor det bestandig var så kaldt. Vel var det kanskje litt kaldt engang i blant, og det blåste kanskje litt mye, men hva gjorde vel det. Vi hadde nok klær med oss. Jeg tror ingen merket at været var anderledes der enn andre steder.
(...) Om kveldene hadde vi leirbål på en odde ved Lesjaskogsvannet. Til disse møtte mange av byfolk opp. Mange var også ute rodde, og disse båtene som holdt seg like i nærheten av oss, ga også sitt til å skape den rette stemningen. Leirbålene med Akka som leirbålsjef var nok høydepunktet for alle. De kan nesten ikke beskrives. Da vi satt der ved vannet og så utover holmene og de snødekte fjellene, var det som en følte at vi ikke kunne få takket nok for at vi fikk oppleve dette eventyret. (...)
A. L. G. [6]

Speiderbakgrunn

Utenom speidingen

Gift med Kjell Knudsen.

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Mer om

NSPF-Logo-1946 (1).jpg Norsk Speiderpikeforbund Trekløverknappen.png Trekløverlauget

Eksterne lenker

Referanser

  1. Dødsannonse i Arendals Tidende [1]
  2. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  3. Lederbladet nr. 4 1955, Norsk Speiderpikeforbund.
  4. Lederbladet nr. 6 1953
  5. Speiderpiken, nr. 1 1959, Norsk Speiderpikeforbund.
  6. Speiderpiken, nr. 5 1956, Norsk Speiderpikeforbund.
Vet du mer om "Akka Fodstad Knudsen"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!