Alf T. Nielsen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Alf T. Nielsen
Personalia
Nielsen, Alf T. - fra BIL historie 1917-1992.jpg
Bosted: Brønnøy kommunevåpen.png Brønnøy
Speiderbakgrunn
Grupper: 1. Brønnøysund
Viktige verv: Kretschef

Verv

Speiderbakgrunn

Ledergjerning

1934: I Nordlands avis 23. oktober 1934 finner vi følgende orientering om kretsarbeid og struktur:

Nordlands avis.JPG

"Helgeland krets"

I 1925 blev Nordland krets av N. S. F. oprettet, med Gunnar Høgsæt, Bodø som kretssjef og Alf T. Nielsen, Brønnøysund som visekretssjef. Denne ordning viste sig lite gavnlig, og allerede den 19. okt. 1927 blev Nordland krets delt i Salten og Helgeland kretser. Som kretssjef for Helgeland krets blev utnevnt Alf T. Nielsen. Kretsen bestod da av følgende tropper: 1. Sandnessjøen, 1. Brønnøysund og 1. Mosjøen. I 1928 blev 1. Vega opptatt og i 1929 1. Sømna og 1. Hemnesberget samt i 1930 1. Mo. Kretsen består nu i 1934 av følgende tropper: 1. Mosjøen, 1. Sandnessjøen, 2. Sandnessjøen, 1. Nesna, 1. Mo og 1. Hemnesberget.

"Kretssekretæren."

Personlig bakgrunn

  • I følge BIL historie 1917-1995 er Alf T. Nielsen én av fire stiftere av "Brønnøy Turn- og Idrettsforening" 1/9/1917. Alf T. Nielsen blir første formann.

I historien til Brønnøysund idrettslag 1917-1992 finner vi følgende om Alf T. Nielsen:

[...] Æren for dette må nok i første rekke tilskrives ildsjelen Alf. T. Nielsen som alt fra den spede begynnelse og en mannsalder framover satte sitt preg på friidretten i lag og krets med sin entusiasme og fine framferd. En mann som var et oppkomme av energi og ideer, og som hadde en voldsom betydning i sin store omgangskrets. Marsdal skriver bl.a. at det eksisterte ikke fritidsproblemer når Alf var i aktivitet - og det var han til stadighet.

Det var turn, friidrett, speiderarbeid og svømming. Det var tryllekunster og annen under- holdning. Han var naturelsker og var sammen med sine kamerater på teltturer i skog og fjell, hvor han lærte dem om fugler, dyr, blomster og innsekter.

Det helt store eventyret sto han for da han fikk den første radio til Brønnøysund, hvor hans tallrike venneskare fikk lytte til mystiske og fremmende sprog og musikk fra en annen verden. Han var et helt kulturstyre i en og samme person, og et overskuddsmenneske av de sjeldne. (Sjøl husket vi han som friidrettsdommer og speiderleder så sent som i 60 - åra, min anm.).

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Om Nordland

Les mer om speidingen i Nordland fylke. Nordland fylkesvåpen.png

Eksterne lenker

Referanser