Alf T. Nielsen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Alf Trygve Nielsen
Personalia
Nielsen, Alf T. - fra BIL historie 1917-1992.jpg
Født: 14. februar 1899[1]
Bortgang: 11. februar 1977 i Brønnøysund [2]
Bosted: [3] Brønnøy kommunevåpen.png Brønnøy, daværende Brønnøysund
Speiderbakgrunn
Grupper: 1. Brønnøysund
Verv: troppsfører og kretschef

Verv og ledergjerning

1934: I Nordlands avis 23. oktober 1934 finner vi følgende orientering om kretsarbeid og struktur:

Nordlands avis.JPG

"Helgeland krets"

I 1925 blev Nordland krets av N. S. F. oprettet, med Gunnar Høgsæt, Bodø som kretssjef og Alf T. Nielsen, Brønnøysund som visekretssjef. Denne ordning viste sig lite gavnlig, og allerede den 19. okt. 1927 blev Nordland krets delt i Salten og Helgeland kretser. Som kretssjef for Helgeland krets blev utnevnt Alf T. Nielsen. Kretsen bestod da av følgende tropper: 1. Sandnessjøen, 1. Brønnøysund og 1. Mosjøen. I 1928 blev 1. Vega opptatt og i 1929 1. Sømna og 1. Hemnesberget samt i 1930 1. Mo. Kretsen består nu i 1934 av følgende tropper: 1. Mosjøen, 1. Sandnessjøen, 2. Sandnessjøen, 1. Nesna, 1. Mo og 1. Hemnesberget.

"Kretssekretæren." [5]

Speiderbakgrunn

Ledergjerning

Om Alf T. Nielsenn

  • Er oppført som dampskipsekspeditør i forbundets troppsoversikt for 1928. [4]
  • I følge BIL historie 1917-1995 er Alf T. Nielsen én av fire stiftere av "Brønnøy Turn- og Idrettsforening" 1/9/1917. Alf T. Nielsen blir første formann.

I historien til Brønnøysund idrettslag 1917-1992 finner vi følgende om Alf T. Nielsen:

[...] Æren for dette må nok i første rekke tilskrives ildsjelen Alf. T. Nielsen som alt fra den spede begynnelse og en mannsalder framover satte sitt preg på friidretten i lag og krets med sin entusiasme og fine framferd. En mann som var et oppkomme av energi og ideer, og som hadde en voldsom betydning i sin store omgangskrets. Marsdal skriver bl.a. at det eksisterte ikke fritidsproblemer når Alf var i aktivitet - og det var han til stadighet.

Det var turn, friidrett, speiderarbeid og svømming. Det var tryllekunster og annen under- holdning. Han var naturelsker og var sammen med sine kamerater på teltturer i skog og fjell, hvor han lærte dem om fugler, dyr, blomster og innsekter.

Det helt store eventyret sto han for da han fikk den første radio til Brønnøysund, hvor hans tallrike venneskare fikk lytte til mystiske og fremmende sprog og musikk fra en annen verden. Han var et helt kulturstyre i en og samme person, og et overskuddsmenneske av de sjeldne. (Sjøl husket vi han som friidrettsdommer og speiderleder så sent som i 60 - åra, min anm.).

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Mer om

Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. digitalarkivet.no
  2. Brønnøysund Avis 19. februar 1977
  3. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  4. 4,0 4,1 Norsk Speidergutt-Forbund Årsmelding 1928 Troppsoversikt
  5. Nordlands avis.JPG Nordlands avis 23. oktober 1934.
Vet du mer om "Alf T. Nielsen"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!