Berit Bredesen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Berit Sofie Bredesen
Personalia
Berit Bredesen3.jpg
Født: 28. mars 1926
Død 20. oktober 2014 (88 år)
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speiderpikeforbund
Norges speiderforbund
Viktige verv: Forbundssekretær i NSPF
Berit Sofie Bredesen (født 28. mars 1926, død 20. oktober 2014) var en viktig person i Norsk Speiderpikeforbund. Hun var blant annet forbundssekretær i forbundet.
Les mer om speidingen i Oslo kommune og fylke Oslo fylkesvåpen.png

Verv

Speiderbakgrunn

Ledergjerning

Om Berit Bredesen

Nettsiden www.speiding.no skriver om Berit Bredesen i 2014:
Faksimalie speiding no.JPG
Berit Bredesen er død

Hun var speider hele livet, tidligere forbundssekretær i Norsk speiderpikeforbund, Berit Bredesen, som døde 20. oktober, 88 år gammel.

Berit Sofie Bredesen ble med i speideren i Oslo da hun var rundt ni år gammel, og ante selvsagt ikke da at hun skulle engasjere seg for speidersaken resten av livet. Som voksen ble hun først ansatt som reisesekretær i Norsk speiderpikeforbund (NSPF). Stillingen innebar å reise rundt i landet for å hjelpe i gang jenter som ønsket å starte speidergrupper i årene etter 2. verdenskrig, men etter kort tid ble Berit allerede 26 år gammel ansatt som forbundssekretær, det som i dag tilsvarer generalsekretær. Denne stillingen hadde hun helt fram til 1978, da NSPF og Norsk Speidergutt-Forbund ble slått sammen til Norges speiderforbund.

Spesielt ledertreningen var en hjertesak for Berit Bredesen, som selv var ledertrener. Berit var i tillegg engasjert i flere ulike prosjekter, var aktiv Old Guide,og medlem av St. Georgs Gildene Norge. Gildebladet St. Georg intervjuet Berit Bredesen for et par år siden, og vil du vite mer om hennes innholdsrike speiderliv, finner du en elektronisk versjon av bladet årgang 2011, nr 1, med intervjuet på side 14 og 15.

Tekst: Kirvil Kaasa

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Om Lederbladet

Om Norges speiderforbund

Les mer om Norges speiderforbund NSF forbundsmerke 3 stoffmerke.jpg

Om Norsk Speiderpikeforbund

Les mer om Norsk Speiderpikeforbund NSPF-Logo-1946 (1).jpg

Eksterne lenker

Referanser