Bjarne Eide

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Bjarne Eide
Personalia
Bjarne eide.jpg
Født: 28. oktober 1943 (80 år)
Bosted: [1] Bergen kommunevåpen.png Bergen
Speiderbakgrunn
Forbund: Norges speiderforbund
Grupper: 4. Bergen-Sandviken
Verv: kretsleder og sentrale verv i NSF
Bjarne Gunnar Eide (født 28. oktober 1943)

Verv

De ulike vervene som Bjarne Eide har hatt:

 • Kretsleirsjef i Kinsarvik 1991
 • Underleirsjef på Eidskog 1993
 • Kretsleder 19951999
 • Medlem i Komité speiding
 • Medlem i husstyret (Speidersenteret)
 • Medlem i styret i Fritid – Sport A/S

Speiderbakgrunn

Kort om Bjarne Eides speiderliv:


Ledergjerning

 • Godkjent leder 9. september 1960
 • 10 - års tegn 1971
 • Gilwell for ”voksne” 1976
 • Kurslederkurs 1977
 • Programkurs 1983

Hederstegn og utmerkelser

Lørdag 27. september tildelte Speiderstyret sølvulven til Bjarne Eide for hans mangeårige innsats for speiderarbeidet i Bergen. - Nå er jeg helt skjelven, sa en glad Bjarne Eide rett etter utdelelsen av Norges speiderforbund høyeste hederstegn. Bjarne Eide har gjennom arbeidet i gruppen og i Bergen satt sitt preg på speiderarbeidet i kretsen. Gjennom dette arbeidet har han bidratt med å ivareta og inspirere speidere slik at kretsen og forbundet har kunnet nyte godt av hans unge medledere. Bjarne Eide har sittet i kretsstyret i Bergen krets både i Norsk Speidergutt-Forbund og i Norges speiderforbund. Bjarne Eide var en av drivkreftene ved opprettelsen av Speidersenteret i Bergen. I tillegg har Bjarne Eide «i en mannsalder» nedlagt et enormt arbeid i 4. Bergen-Sandviken slik at denne gruppen fremstår som en av de største og mest veldrevne speidergruppene i kretsen i dag. Som leder i gruppe og krets har Bjarne vært en enestående inspirator for sine speidere og medledere i alle aldre. Han utøver en særlig omsorg og interesse for medmennesker han møter på sin vei. Bjarne er en person som alle setter stor pris på. Hans mangeårige innsats i speiderbevegelsen har gitt ham speidervenner og kontakter over hele landet. Det unike med Bjarne er at han er først og fremst den praktiske speideren, og dette tar han med i sitt virke både som speider og i det private. Når det er nye og store utfordringer kretsen står ovenfor, så brukes Bjarne med sin erfaring, kunnskap og innsikt som samtalepartner. Som sagt, Bjarne gir av sitt overskudd og stiller opp når speiderbevegelsen trenger ham.

Forfatterskap

Med i redaksjonen av jubileumsskriftet Under Lysten. Speiderglede i Sandviken gjennom 100 år for 4. Bergen-Sandviken, 2012.

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Referanser

 1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Bjarne Eide"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!