Brownsea Island-leir 1907

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Brownsea Island-leir 1907
Brownsea Island 8 skien.jpg
År: 1907
Sted: Brownsea Island, England
Leirsjef: B-P
Les mer om speidingen i England Flagg England.png

Beliggenhet

Brownsea Island er en liten øy utenfor Poole Harbour, Dorset, i sør-England.

Førstehjelpsinstruksjon under leiren i 1907, foto fra Speiderhistorisk skrift nr. 17
Patruljene på verdens første speiderleir, Brownsea Island, 1907
Foto av leiren, foto fra wikipedia.org
Foto av leiren, foto fra wikipedia.org
Scouting for boys blir utgitt i 1908.
Forsiden på det første engelske speidermagasinet, The Scout, 18. april 1908

Om den historiske 1907-leiren

Stoffet er blant annet hentet med tillatelse fra www.scouting.milestones.uk [2] Reproduced by permission. Copyright C R Walker©, 2003.

Bakgrunn

Under en fiskeferie i mai 1907 til Knocklofty i Irland, hadde B-P møtt Charles van Raalte, med frue. De kom godt overens og inviterte B-P til å besøke dem i deres hjem i London eller på sitt slott på øya Brownsea Island. Som gutt hadde B-P seilt i Poole Harbour med sine brødre og gjort ulovlig ilandingstigninger på Brownsea Islands private strender. Det forekom ham å være det ideelle sted for å gjennomføre sin eksperimentelle leiren. Da han vendte tilbake til London, skrev han å ba om tillatelse og fikk tilsendt van Raalte sin nylig publiserte hefte om Brownsea Island. B-P fant ut at øya hadde alt han trengte, særlig isolasjon.

SitatI was anxious to get away from outsiders, press reporters and other 'vermin', where I could try out the experiment without interruption.Sitat
Lord Baden-Powell om Brownsea Island-leiren, 1907, se flere speidersitater her

B-P inviterte noen av sine kameratene fra hans tid i hæren til å sende sine sønner, men helt fra starten var han klar på at speiderbevegelsen var for alle gutter, ikke bare et privilegert mindretall. I datidens Storbritannia var dette en revolusjon i seg selv. På Brownsea Island var det ti av ”bygutter” og elleve sønner av hans venner som var hovedsakelig fra avgiftsbetalende offentlige skoler.

For å gjøre denne sosiale blandingen reel, ble det laget en "glideskala" av leirkontigenten, "by gutta" betale tre shilling og seks pence, mens de offentlige skolegutter ble belastet £ 1 per gutt. B-P ment at "flokken" være på 18 gutter, men til slutt ble antallet 21 gutter, pluss en han ikke hadde forventet, hans nevø Donald Baden-Powell, den ni år gamle sønn av hans avdøde bror George. Donald var B-Ps leiradjutant.

B-P kunne selvsagt ikke kjøre hele leiren på egen hånd, så han inviterte hans livslange venn, major Kenneth ”The Boy” McLaren å ledsage ham under leiren. McLaren hadde tjenestegjort med BP i India og i Sør-Afrika. Han ble såret i Mafeking og ble krigsfange. B-P skrev til ham hver dag og, vel vitende om at boerne ville lese hans brev, brukte brevene til å gi boerne misvisende informasjon. Også kapteinene George Walter Green og Henry Robson hjalp til.

B-P samlet deltagere fra blant annet Boys' Brigade Companies, syv fra Bournemouth og tre fra Poole. [1]

Forberedelser

25. juli - 29. juli

B-P ankommer Brownsea Island 25. juli for å forberede leiren som skulle vare til fra 1. august til 9. august.
SitatNow I am down here preparing my Boys Camp. It is the perfect place for it - a splendid island, well-wooded and wild, giving plenty of scope for Scouting. I think we shall have a very good time if the weather is only kind, which it doesn't promise to be at the moment.Sitat
Lord Baden-Powell i ett brev, etter første døgnet av Brownsea Island-leiren 1907, se flere speidersitater her

30. juli

Deltakerne kommer til øya. På kvelden har B-P leirbål med historier.

(31. juli)

Leirdagene

1. august

Av programmet: deltagerne ble delt inn patruljer. Patruljeledere fikk en spesiell undervisningen i løpet av dagen. Robert Baden-Powell åpner den første speiderleiren på Brownsea Island

2. august

Av programmet: leiroppfinnsomhet, teltoppsetting, knuter, leirbål, matlaging, om helse- og sanitære forhold, utholdenhet, å finne veien i fremmed land og om å mestre båt.

3. august

Av programmet: observasjon, sporing, avstandsbedømmelse med mere.

4. august

Av programmet: woodcraft, studier av dyr planter, fugler og stjerner. Observasjonstrening av mennesker og kartlegging av karakter og tilstand.

5. august

Av programmet: ridderlighet, ære, om uselviskhet, mot, lojalitet, plikt til å gjøre en god tørn.

6. august

Av programmet: livredning fra brann, drukning, kloakkgass, rømte hester med mere, førstehjelp og om The Albert Medal.

7. august

Av programmet: patriotisme, den britiske koloniens geografi, historie og de ​​gjerninger som skapte det britiske imperiet, om hæren og marinen, flagg og medaljer, plikter som samfunnsborger med mere.

8. august

Av programmet: spill og sport.

9. august

Av programmet: hjemreise.
SitatI am just breaking up Camp here - I am in a tearing hurry! The Camp has been a great success but hardish work.Sitat
Lord Baden-Powell i ett brev, i slutten av Brownsea Island-leiren 1907, se flere speidersitater her

Etter leiren

Etter Brownsea Island-leiren i 1907 reiste B-P rundt i England og holdt foredrag om speiderideen. I 1908 skrev han heftene Scouting for boys. I London startet han utgivelsen av ukebladet The Scout i april 1908. Nå tok det helt av. Kong Edward 7. mente at noen måtte ta seg av den voksende bevegelsen, og pekte på B-P som den best egnede. I 1908 organiserte han stiftelsen av det engelske speiderguttforbundet. Her var også jentene med, men i 1910 dannet de sitt eget forbund, med B-Ps søster Agnes som første sjef.

Les også artikkelen om Lord Baden-Powell

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser

  1. Artikkel fra ScoutingMilestones [1]