Dag Erling Austvik

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Dag Erling Austvik
Personalia
Født: 17. januar 1973
Bosted: Molde kommunevåpen.png Molde
Speiderbakgrunn
Forbund: Norges speiderforbund
Grupper: Molde
Viktige verv: leder

Dag Erling Austvik (født 17. januar 1973)

Verv

Speiderbakgrunn

Ledergjerning

Hederstegn og utmerkelser

Sølvulven tildelt i 2018 under Speidertinget 2018, med denne begrunnelsen:

Kandidaten er født i 1973. Han begynte i flokken i 2. Molde speidergruppe som åtteåring og var aktiv her som speider, rover og troppsassistent fram til han var 22 år gammel, bare avbrutt av militærtjeneste i Lødingen. Her lot han ikke muligheten gå fra seg til å drive med speiding, og var troppsassistent under tjenestetiden sin. Under politiutdanningen sin var han flokkleder i 4. Oslo speidergruppe. Han er ikke noe utpreget konkurransemenneske, men i 1989 tok han som 16-åring en 9. plass i NM i speiding med patruljen Hauk, og er nok stolt av plasseringen. I 1991 var han med som deltaker på verdensspeiderleiren i Sør-Korea, noe som ga mersmak på internasjonal speiding. Neste gang det var verdensspeiderleir, i Chile i 1995, var han troppsassistent i en av de norske troppene, og i Thailand fire år seinere, var han med i kontingentledelsen.
Men det er særlig på hjemmebane han har vært aktiv siden midten av 20-årene. I 1998 var han teknisk sjef for NSFs roverleir på Ingelsrud med 400 deltakere. To år seinere var han nestleder for Romsdal og Nordmøre krets sin vandreleir over Dovrefjell. Samme år var han prosjektleder for roverstevnet i Molde. Han har hatt ulike funksjoner på tre landsleire i dette årtusenet, sist som driftssjef under Utopia i Åndalsnes i 2009. Han er troppsleder i Moldespeiderne på fjerde året, og har vært med å lede gjennomføringen av Trekløver-Gilwell-kurset flere ganger. Fra 2013 til juni i år var han aktiv i Komite speiding, de siste fire årene som leder av komiteen. Førerpatruljearbeidet har vært en særlig hjertesak for ham, og i 2016–2017 ble Oppdrag: Førerpatruljen utviklet og gjennomført for første gang, et nasjonalt prosjekt hvor ca. 100 grupper deltok for å løfte og videreutvikle gruppa gjennom et godt førerpatruljearbeid.
Han beskrives som en som gir tillit og som er god til å delegere. Han har en solid evne til å ha flere verv samtidig på ulike plan i organisasjonen. Han er god til å lytte, tar seg tid til samtaler, og ser alltid etter hva som kan gjøre en forskjell for enten speidere eller ledere. Han har en utrolig oversikt og vet hva som rører seg i organisasjonen. Dette kom for eksempel særlig godt til nytte i de årene han ledet Komité speiding, der han alltid hadde fokus på alle enheter, og var opptatt av at alle skulle bli hørt og tatt hensyn til. Dag Erling Austvik tildeles NSFs utmerkelse «Sølvulven» for sin omfattende, iherdige og stadige innsats for speidersaken. [1]

Medium:Eksempel.ogg

Utklipp og minner

Om Norges speiderforbund

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Oppl. fra Forbundskontoret, ved kommunikasjonskonsulent Kirvil Kaasa, november 2018