Diskusjon:18. Bergen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Ser at disse også regner restart som stiftelsesår, ide og dele opp slik gjort med andre? --Grenfinken (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 14:21 (CET)


Hvordan er dette gjort tidligere? Vet om flere slike grupper. Mistenker at Charlottenlund (NSF) er en av de. --Jardar (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 14:37 (CET)


Se 1. Jeløy og 3. Kragerø, hvor vi har delt opp med (stiftet xxxx) bak like grupper. Dette kan virke tungvint, men respekterer dagens gruppe og unngår forvirring i historien. Charlottenlund er en av de, ser jeg ja. Men Charlottenlund (NSF) gjør seg det, men hvis vi finner stiftelsesåret til 1. Charlottenlund og vet om den ble videreført som Charlottenlund speidergruppe, kan vi gjøre om den tidligere speidergruppa og velge Charlottenlund (NSF) være slik den er. Ser at dette virker tungvint, men dette for å vise til tidligere speiderarbeid, i respekt av dette. For ytterligere forvirring, se 5. Fredrikstad. Dagens speidergruppe og dets historieskrivere får bestemme hva som er best, så tar vi det derifra. --Grenfinken (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 14:48 (CET)


Litt tungvint ja, men er jo en grei løsning. Skal prøve å grave litt og se om jeg finner noen stiftelsesdatoer.--Jardar (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 14:50 (CET)


Jeg har alt delt flere grupper hvor samme navnet blir brukt flere ganger. Noen ganger virker det som om første oppstart raskt ble lagt ned igjen og vet ingen ting bortsett fra at den var stiftet tidligere som f.eks 18. Bergen. Da har jeg ofte samlet alt på en side og så ser om det dukker opp mer info senere. På større steder som i Bergen har samme troppsnavn mange ganger blitt brukt om igjen, er da ofte også usikker på om troppen blir restartet i samme område og om det er noen sammenheng. Har også funnet flere eksempler på at samme gruppenavn blir brukt om igjen men da som KFUM-gruppe. Da deler jeg. Mens andre ganger er jeg usikker på om NSF-gruppen har blitt en KFUM-gruppe uten å ha vært nedlagt imellom. Men ser det faller litt mer på plass hele tiden. Blant annet nå når jeg går gjennom årsmeldingene 1918, 1923, 1928 osv. Har funnet tropper som i løpet av en 10-15 års periode har blitt stiftet og lagt ned tre ganger. --Blå Elg (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 21:51 (CET)


Hvis vi deler opp tidl. 18. Bergen og kaller 18. Bergen V-S hele veien, skulle det skille? Hva står V-S for? --Grenfinken (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 22:11 (CET)

Helt greit å dele gruppen som du foreslår. Har hørt en gang hva V-S står for. Men dette er vel hemmelig tror jeg og kun erfarne medlemmer får vet det. Er ingen tilknytning til korps e.l. --Blå Elg (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 22:43 (CET)

Da forsøker vi det! Hemmelig er hemmelig! --Grenfinken (diskusjon) 17. feb. 2021 kl. 22:54 (CET)