Diskusjon:2. Strinda

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Er nok uenig i at Strinda kommune ble endret til Trondheim kommune. Da leirene ble holdt, var det fremdeles Strinda kommune. Samme med Klæbu kommune, som opphørte for bare 2 år siden.


Sikkert likens over landet, disse kommunesammenslåingene. Vi har laget en oversikt over tidl. kommuner, se Fylker og kommuner, så det er mulig å legge de inn, sammen med dagens kommune. (Trykk på signaturknappen over nest sist til høyre, så får du med brukernavnet og dato i diskusjonen! --Grenfinken (diskusjon) 25. sep. 2021 kl. 00:06 (CEST)

Ber om at årstall på ledere ikke endres. Emil Herje var troppsleder fra 1931. Ikke 1935. Ragnhild Nakstad var flokkleder fra 1939. Jeg sitter med historien.


Har ei endret årstall her... --Grenfinken (diskusjon) 25. sep. 2021 kl. 17:30 (CEST)

Den er grei, det var vel noen tall som ikke ville bli redigert. Hvordan legger jeg inn bilde av speiderhytta Hamlet - jeg har lasta det opp, men klarer ikke å få det på teksten under "speiderhytter"?


Vet ikke om du har vært inne på siden Hjelp:Slik skriver du om gruppen din, der står det en del tips. Mulig noe av det er litt utdatert.
For å legge inn bilde kan du for eksempel gjøre slik:
<gallery captions widths=210px heights=210px> 
Fil:Hamlet.JPG|Bildetekst
</gallery>
Da blir det slik:

Takk for tips! Jeg har nå lagt inn ledere på ulike nivå - det blir nok flere. Skal assistenter føres opp? (troppsass, lagsass, flokkass og gruppeass). Jeg får ikke helt til å legge inn link til rette leirer - for noen går det bra, mens andre leirer på krets- og landsnivå, blir det bare bokstaver i rødt - altså uten link videre.....


Flott arbeid, et tips for leirer, kan være å kopiere i redigeringsmodus, de ulike leirene slik de er plassert i kommuneoversiktene. Assistenter kan gjerne legges inn, det er ditt valg. Staa paa! --Grenfinken (diskusjon) 26. sep. 2021 kl. 16:19 (CEST)

Tror jeg trenger litt hjelp nederst i tabellen for ledere

- flokkassistenter - har tabellen spredt seg, slik at navnene har havna i tre kolonner......

Fikset :) --Jardar (diskusjon) 27. sep. 2021 kl. 14:42 (CEST)

Lag gjerne en dekkende tekst til denne, hvis du vil, Hallvard, så slipper jeg å gulpe opp noe jeg ikke har peiling på! Se lignende for eksempler og denne: Mal:SPHL:Ukens artikkel/Uke 41, 2021 --Grenfinken (diskusjon) 30. sep. 2021 kl. 00:20 (CEST)

Takk for at du er på ballen, Hallvard! Dette blir en flott historieside og en ukens artikkel! --Grenfinken (diskusjon) 30. sep. 2021 kl. 00:44 (CEST)

Kanskje noen i historiegjengen vet om denne var inspirert av Emil Herjes egen tropp? Se Jamboree, Emil Herje --Grenfinken (diskusjon) 30. sep. 2021 kl. 14:32 (CEST)


Emil Herje var jo på den jamboreen, og skrev sine "gutte-bøker" mye med inspirasjon i eget liv. Det var 3 fra 2. Strinda speidertropp på jamboreen i Nederland i 1937: patruljefører Nicolay Aagard, troppsleder Emil Herje og troppsassistent Konrad Mæhre. Og med lang reisetid, fikk vel Herje tid til å gjøre notater til nye guttebøker.


Takker for tilbakemelding! Vi forsøker også å skape litt historier rundt de speiderinspirerte romanene. --Grenfinken (diskusjon) 30. sep. 2021 kl. 16:25 (CEST)

La inn et bilde fra 1936 - men hvordan legger jeg inn referansen for bildet? Det er jo fri bruk i den oppløsningen som Digitalt Museum bruker, så det er ikke noe problem med bruken her. Forleløpig ligger referansen i selve bildeteksten.


Noe slikt du tenkte. --Blå Elg (diskusjon) 2. okt. 2021 kl. 14:02 (CEST)

kjempebra!


En vakker dag når leiroversikten er ferdig, hjelper vi deg gjerne med korrekte linker og kommune(r). Flott liste! --Grenfinken (diskusjon) 11. okt. 2021 kl. 20:00 (CEST)

Referanse arkiv

Hei, ser at referansen for 2. Strindas arkiv fyller opp artikkelsidene, vel og bra. Er dette arkivet i privat eie eller et annet sted? Hvis det er privat, er det planer for en avleveringsavtale med noen? Tenkte å lage en ref-tagg vi kan bruke, hvor ref ikke gjentas i bunnen, men ganger opp, som til døme denne: [1], som da blir en slik Mal:Ref Arkiv 2. Strinda som er enkel i bruk. --Grenfinken (diskusjon) 18. mar. 2022 kl. 10:33 (CET)


Speideraviser

Legg gjerne inn speideravisene på siden Speideraviser, med eller uten artikkelside. --Grenfinken (diskusjon) 8. jun. 2022 kl. 00:38 (CEST)


  1. Finnes hos / opplysninger fra Speidermuseet på Laksevåg