Diskusjon:Fargekoder i SPHL

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Hertil kan diskuteres! Fargene er forsøkt lagt i gaten hvor kjennetegnene med farge på skjorte/forbudsemblem .. --Grenfinken (diskusjon) 7. feb 2013 kl. 22:05 (CET)


Jeg er en av de som gjerne vil bidra til å gjøre wikisidene litt mer spennende og levende. Kan være enig at sterke farger kan ødelegge ulike folks leseevne + + , men de har vel egnede verktøy hvis dette er en reel vanske. Synes etter all redigering og diskusjon som har ligget ute "til høring" at det meget sent å komme med det motsatte etter en del måneder. Dette er for det første lite speidermessig og et direkte slag til de få som forsøker. Hvis en skal gjøre ting speidermessig er det vel heller å forsøke å motivere, få frem det beste i alle, enn å komme alltid i etterkant. Men tidene har vel forandret også dette. Vanskelig å finne reel motivasjon i dette. --Grenfinken (diskusjon) 27. apr 2013 kl. 02:55 (CEST)


Krevende tema.....

På fotballbanen kom mine lange og ukoordinerte bein ofte brutalt og seint inn i taklingene..... Hadde det vært en dommer i nærheten hadde det nok resultert i både ett og flere gule.

I spleiselaget SPHL er vi så få at vi alle trenger hverandre, hele tiden. Men det kan vi egentlig ikke regne med. Her jobber vi av og til, eller natta lang. Og wiki-konseptet er så åpent at alle kan endre på alt.

I dette temaets doble bunn, er ett av temaene: Hvordan drøfte seg frem til profil/policy? Når "går toget"?

Jeg er da blant dem som nok kunne hatt støttende - og sikkert korrigerende? - synspunkt på dette tema. Men du dro jo dette frem for mange måneder siden. Og da var jeg - og flere andre - tause. Så fulgte du ditt prinsipielle forslag og la det til grunn i en rekke artikler. Godt arbeid!! Nå nøler jeg nok med å dra fram mange avvikende synspunkt på de faktiske forslag/valg. Men jeg kunne tenke meg å foreslå at vi oppretter en ny kategori: "Drøfting av profil" (eller - helst!! - et bedre navn). Da ser vi at her ligger det noe, eller pågår noe, eller reises noe. Og da må man være med. Og da må også CHP/redaktør - og alle vi som vil være med å ta ansvar for dette, delta. Selvsagt kan policy/profil endres senere, men da med gode og nye argumenter....

Ditt alvorlige spørsmål fortjener oppmerksomhet. Hvordan kan vi sammen komme videre? Derfor disse tankene, men jeg lytter gjerne til andre tanker/veier......

Ha en god dag!Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 28. apr 2013 kl. 13:44 (CEST)


Kloke ord. Tror at farger fortsatt kan være viktig som gjenkjennelsesaspekt. Pasteller finnes det mange av. Viktigere er kan hende poenget med tilbakemelding, slik at vi nerder ikke sitter å arbeider forgjeves, godtroende og velmenende. --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 00:52 (CEST)


Har laget et nytt forslag, til diskusjon og hugg! Kom med forbedringer... --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 01:08 (CEST)


Synes det nye forslaget ble friskere! Og det likte jeg. Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 12:44 (CEST)


Flott! Hvis en kan ha med farger, så synes jeg disse lyse pasteller er ok. --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 13:05 (CEST)


Ang profil-diskusjoner

Hei. Litt lang tråd mht diskusjon som nå går dobbelt mht policyendringer og de konkrete fargene.

Jeg skjønner Gunnars frustrasjon mht min tilbakemeldingen om sterke farger. Beklager det - men registrete det ikke før. Problemet er altså - som med en del andre diskusjoner - at "policydiskusjonene" går andre steder - f.eks på et tema el. Dermed er det vanskelig å oppdage dem. (Jeg sjekker loggen oftere enn jeg redigerer, så er ikke så sjelden innom :-)).

Dermed tror jeg vi bør ha policy-diskusjoner på et sted, så de er lettere å fange opp. Det gjelder det som angår rammeverket rundt og ikke innholdet.

Vi har en side med Prosjektportal, der går det kanskje an å lage en underside for slike diskusjoner, evt at man tar det i tilknytting til hjelpesidene. Da er det lettere å sjekke disse sidene og ikke redigeringsloggene på alle andre diskusjoner.

Endringer som farger og annet visuelt bør også helst demonstreres på en testartikkel før de settes ut i livet.

Litt usikker på hvordan vi kan få dette til å fungere godt, men kan en slik "prosjektdiskusjonsside" være en ide? Da samler vi også hoveddiskusjonene. Carsten Henrik Pihl (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 18:25 (CEST)


Bra, Carsten! Jeg støtter din tanke om å legge dette inn under prosjektportalen. Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 19:52 (CEST)


Ønsket er kun å bidra for min del, ryddige forhold er ønskelig. --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 21:45 (CEST)


Ser at WP også har en god del fargemaler. [1] Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 22:28 (CEST)


Flott! --Grenfinken (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 22:34 (CEST)


Hei, liker de nye fargene. Synes og at det er greit å være enig om en del hovedtrekk før det blir laget for mange sider som så må endres. Kan være lurt å ha en "prosjektdiskusjonsside". Bare opprett den så skal jeg forsøke å bidra. Godt jobbet alle sammen. --Blå Elg (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 23:36 (CEST)


Ang prosjekt: supert. Jeg skal sjekke litt hvordan andre har gjort det, så setter jeg opp prosjektdisk-side. Carsten Henrik Pihl (diskusjon) 3. mai 2013 kl. 12:11 (CEST)

Kan eller må...... Fargekoder.....

Jeg tråkker visst i en eller annen salat....... Denne siden fant jeg i dag. Og må si jeg har endret en del headinger på leder tabeller generelt før jeg ser denne siden der forbund og korps er forutsatt å ha ulike farger.
Ser at mye av diskusjonene på denne siden er fra 2013 og at tabellen over farger har en "Tidligere" kolonne samt en kolonne der både FØR og NÅ er nevnt.
Jeg er realist.
Jeg forstår ikke slike sider.
Antar at man siden 2013 har besluttet noe om farger. Forslår at noen endrer denne siden til å inneholde hvordan det SKAL være. Uten tidligere, før og nå. -Og please la fargekoden framkomme i klartekst sammen med teksten. JEG kan legge over den, dersom noen redigerer siden til å inneholde HVILKE FARGER SOM ER BESLUTTET BRUKT.
Jeg kan også gå gjennom min endringshistorikk og endre tilbake det jeg har ØDELAGT. For det meste Metodist-tropper i KFUK.


Hei Thor! Du har ikke ødelagt noe eller vært borti salater her. Her finner du ditt uttrykk og hvis det er noen spørsmål eller avvikende meninger, diskuterer vi. Dine bidrag er gode og blir satt pris på! Siden vi ikke har noen redaktør, men vi har noen nettmøter du burde være med på, hvor vi diskuterer ulike utfordringer blant faste bidragsytere, som du er en del av, se Samtaleside wikibrukere - Speiderhistorisk leksikon. Om jeg har endret noe av ditt stoff, er det ofte maler og lignende for å forbedre, det er i hvert fall i min mening. Stå på, din grundighet blir satt pris på! --Grenfinken (diskusjon) 9. feb. 2022 kl. 20:06 (CET)

Men hva har man blitt enig om, da? Er det høyre del av tabellen som er gjeldende? Eller er det venstresiden med sterkere farger?

Det er nok venstre kolonne som gjelder blant brukerne. --Grenfinken (diskusjon) 9. feb. 2022 kl. 20:15 (CET)

Hvis du ønsker en ytring om et fargevalg, vis gjerne et eksempel på hva du har valgt. Aldri farlig å være uenige! --Grenfinken (diskusjon) 9. feb. 2022 kl. 20:49 (CET)

Da har jeg lagt på fargenavn og kode slik at kode er lett å kopiere med seg til en side der fargen skal legges inn. Men det er fortsatt 2 fargepaletter i tabellen. Vil jo tro at 'noen' har blitt enige om hvordan det skal være siden diskusjonen gikk her i 2013.

Det jeg har endret er heading på Ledertabeller der disse har annen farge enn NSF. Altså ubevisst forbrutt meg mot vedtatt? fargepalett. Jeg har trodd (lagt merke til enkelte steder) at det har vært ulik farge på ledertabeller og leirdeltagelses-tabeller, og trodd at DET var greia.


Det er ikke "noen" her inne, Thor, kun de som enhver tid arbeider! Vi diskuterer i sammen om det beste resultatet. Jeg er en av de. Syntes de milde fargene gjør seg best over tid, jmf. generell wikipedia. Gi ett eksempel på en gruppe hvor du har lagt inn en annen farge på ledertabeller? --Grenfinken (diskusjon) 9. feb. 2022 kl. 23:00 (CET)


Jeg har byttet ut bunnfargen i LEDERTABELLENE en lang rekke MS-tropper. Eks: Tistedal 1 MS, Rjukan 4 MS, Egersund 1 MS. Nå er det: NSF-fargen: #F0FFF0. Tidligere var det KFUK-fargen: #FFFFCC. - som fortsatt er der i Mysen 1 M MS. Dette var da ikke en planlagt handling, men en handling for å forsøke å harmonisere med felles farger over hele fjøla. Jeg trodde altså at det var en smule anarki her.:-) Det var før jeg fant fargepaletten. Jeg kan bytte tilbake. Enkelt, med utgangspunkt i endringsloggen.
Jeg tenker: Det er en grunn til at f.eks Flytoget bruker masse penger på brand og felles uniformer. --> Merkevare og gjenkjennelighet. Derfor har VY brukt mange penger på å male tog i nye farger selv om de gamle hadde holdt mange år fortsatt.
Selv om NSPHL er et dugnadsarbeid, så gjelder det samme: Uniformering og gjenkjnnelighet er selgende for merkevaren. Nettopp derfor synes jeg at det er viktig med noen gitte retningslinjer/kjøreregler. (Kanskje det ikke er så ofte det dukker opp noen som bruker timer på dette kun utifra ønsket om å sanere en kasse på loftet.) Uansett: For nye entusiaster bør det finnes noen regler: Før man 'herjer':-) med innholdet: "Velkommen, les dette før du begynner: "Slik bruker du farger", etc. etc.
Har litt kjennskap til prosjekter..... Det er en fordel at det er noen som styrer og tar beslutninger som alle deretter følger.
Hadde egentlig tenkt å delta på forrige telefonmøte, men hadde ikke notert det i kalenderen, så det forsvant. Men kan uttrykke meg (forsiktig:-)) på neste møte :-)
Fargevalg på websider er en vitenskap. Microsoft sin palett, kan jo være et godt utgangspunkt. Kun noen av fargene som er brukt i NSPHL er i den paletten. Her fra skolelinux med norske oversettelser. (Har ikke sjekket at Jotun m.fl bruker samme norske navn): |http://i18n.skolelinux.no/nb/NorskeFargenavn.html

Tenker vi er enige i å forsøke å skape gjenkjennelighet. Mye farger i fargekartet i linux du henviser til. Duse, lyse farger, gjør det lettere å lese. I hovedsak brukes den lys grønne og lys brune. Hvis du ser nederst på denne merkesiden: Førstehjelpsmerket, er forbundsfargene vi har brukt opp i gjennom årene og den gir litt spenning og gjenkjennelighet. For Gruppe og kretssidene er det standard farger, hvor vi også baker inn maler som må hensyntas, slik at forbundsfargene ikke benyttes. Viktigste er at vi har et mål om en plan for dette og vi får forsøke nye elementer etter temaer som benyttes. Hvis du ser på vær i noen av landsleirsidene, har vi benyttes en fin blå der, som kun brukes til dette omtalte været, som jeg er fornøyd med. --Grenfinken (diskusjon) 10. feb. 2022 kl. 10:28 (CET)