Diskusjon:Landsleir Jeløy 1936 (Norsk Speidergutt-Forbund)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Veldig bra! Ser ut som om stadig mer faktisk/historisk innhold presenteres ganske variert og strukturert. Det gjør det fristende og oversiktlig å studere! Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 19. mai 2013 kl. 10:14 (CEST)


Forsøker å finne nye innfallsvinkler og presentere stoffet mest mulig fra deltagernes vinkel. Om stoffmengden og datagrunnlaget er lite i blant, får ikke hjelpe. Jeg tror landsleirsidene er viktige, da veldig mange har deltatt og sikkert har glede av stoffet. Dette gjelder alle forbund og korps, det er som en fireårig periodes høydepunkt, eller burde være det. Vi får fortsette å mate inn data og stoff, så ser vi hvor vi ender en gang der fremme. --Grenfinken (diskusjon) 19. mai 2013 kl. 12:02 (CEST)


Hadde det vært en ide å hatt en samleside for de norske kongelige, som stadig dukker opp i speiderhistorien, vinklet mot deres engasjement for speidersaken? --Grenfinken (diskusjon) 20. mai 2013 kl. 01:14 (CEST)


Er fortsatt lite imponert over samarbeidet mellom nettsidene speidermuseet.no og SPHL, når en har brukt masse timer på å pusse opp landsleirsidene og denne kommer [1] Kan hende jeg har feil, men...--Grenfinken (diskusjon) 22. mai 2013 kl. 00:13 (CEST)


Litt begge deler..... Det er jo faktisk en framsnakking av artikler på SPHL. Men samtidig skulle vi ha innsikt i hvilke bilder Speidermuseet har i sine arkiver, og så burde vi bruke dem aktivt på SPHL. Ole U forteller meg at det finnes mange bilder på museet, og at det skannes. Men hvordan dette videre er organisert og tilgjengelig kan han ikke fortelle meg. Har vi (dvs fra SPHL) hentet nok fra Flickr? Hvordan skal vi lage arbeidsflyten for disse tingene? (Denne saken er prinsipiell, skulle kanskje fortsatt på portaldiskusjonen...?) Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 22. mai 2013 kl. 08:59 (CEST)


Lell, skal bruke energien på ting en får gjort noe med. Forstår at SPHL ikke er prioritert, og det skuffer meg. --Grenfinken (diskusjon) 22. mai 2013 kl. 11:47 (CEST)


Har sluttet å bruke energi (irritere meg) over på å tenke på hva speidermuseet kunnet hjulpet til med. Snakket med en hyggelig kar der før sommeren i fjor angående bilder til landsleirene som var ukens artikler i løpet av sommeren. Han holdt på med å skanne og registrere bilder bl.a. fra noen av disse leirene. Men problemet var at han ikke greide å få disse fra speidermuseet sin PC og ut på nettet. Lurer på om jeg spurte Carsten om han hadde muligheten for å stikke innom å få fatt i disse bildene. Sikkert mye spennende bilder der. --Blå Elg (diskusjon) 22. mai 2013 kl. 20:05 (CEST)Skulle sjekke ut en bok på Nasjonalbiblioteket i kveld og så at mye av NRK sitt radioarkiv nå er gjort tilgjengelig. Og fant dette innslaget fra leiren på 33 minutter. [2] Her er det bare å lukke øynene og drømme seg tilbake i tid. Det var en del andre spennende ting også som jeg holder på å høre gjennom.

Siden du er mere kreativ enn meg Grenfinken, hvordan kan vi presentere denne på leirsiden? --Blå Elg (diskusjon) 2. apr 2014 kl. 22:55 (CEST)


Vet ikke om jeg er mer kreativ, men dog. Herlig opptak, elsker slikt. Verden og speidingen skulle vært litt mer høytidelig og respektfull i blant. Skal pludre litt! --Grenfinken (diskusjon) 2. apr 2014 kl. 23:11 (CEST)


Tror på symbolbruk og gjenkjennelse. Vi prøver denne! Tror dette kan bli en flott kategori!--Grenfinken (diskusjon) 2. apr 2014 kl. 23:52 (CEST)


Kjempebra og god ide med dette symbolet for lyd. Men nå er det god natt for min del. --Blå Elg (diskusjon) 3. apr 2014 kl. 00:11 (CEST)