Elisabeth Aure

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Elisabeth Aure
Personalia
Elisabeth aure.png
Født: 25. januar 1977
Bosted: [1] Fredrikstad kommunevåpen.png Fredrikstad med flere
Speiderbakgrunn
Forbund: Norges speiderforbund
Korps: Metodistkirkens speiderkorps
Grupper: Kjølberg, 11. Trondheim MS og Sykkylven
Verv: korpsleder og troppsleder

Verv og ledergjerning

Speiderbakgrunn

  • Elisabeth Aure begynte som småspeider i Kjølberg som syvåring, og var i gruppen som speider og etter hvert leder.
Speidingen i Metodistkirken i Kjølberg har en lang og tradisjonsrik historie. Her er forsøkt og samle en del av den!
Kjølberg speidergruppe (1978–i dag) 1. Kjølberg MS gutter (1925–1978) Kjølberg 1 MS jenter (1927–1978) Kjølberg 1 Meisetropp MS jenter (1947–?)
Fortellinger Fotoalbum Oddarheim Ingerhaug Petrikirken Merker og bannere Kretsbanner`n

Om Elisabeth Aure

Hjemmesiden til Metodistkirkens speiderkorps hadde et intervju med henne 01.07.2009:

Tilbake til start - men fortsatt lysten på nye speideropplevelser
På korpstinget ble Elisabeth Aure tildelt æreskniven fra Norges speiderforbund. Det må kunne sies å være vel fortjent. De fleste kjenner sikkert Elisabeth som den forrige korpslederen vår, og etter til sammen åtte år i korpsstyret velger hun nå å la nye krefter slippe til. Elisabeth var hjernen bak MS:04 og MS:06, de to flotte korpstreffene på Ingelsrud, og tidligere har hun dessuten bidratt på en rekke rovertreff og roverleiren på Soltun. I dette intervjuet kan du bli enda litt bedre kjent med henne. Kan du fortelle om speiderbakgrunnen din? Jeg begynte som småspeider i Kjølberg MS da jeg var syv år, og her var jeg speider og etter hvert leder. Speiderkarrieren fortsatte deretter i 11. Trondheim MS og etter hvert en kort periode i Sykkylven Speidergruppe. Jeg har nå flyttet tilbake til Fredrikstad igjen, og er leder for jentetroppen i Kjølberg MS. Så da er jeg tilbake der det startet. Hva er ditt beste minne fra en speiderleir? Jeg har mange gode minner fra speiderleire og akkurat derfor drar jeg på leir år etter år. For å nevne noen minner: leirbålene på Skaugum, byggingen av oljeplattform på Bolkesjø, fjellturene i Kandersteg med Kjølberg MS, vaffelstekingen nattestid med 11. Trondheim MS og Grünerløkka MS på Kragenes, og roverhaiken på Soltun. Du har nå sittet 8 år i korpsstyret - hvordan har det vært? 8 år i korpsstyret har vært veldig spennende. Jeg har fått oppleve fire forskjellige korpsstyrer, som alle har jobbet mot det samme målet. Ikke alle saker har vært like greie underveis, men når ting tilslutt faller på plass er det morsomt. Det jeg vil huske aller best er alle helgeturene vi har hatt med både lange arbeidsøkter og trøttende papirer, men også mye moro, skravling og fine turopplevelser. Korpsstyret er ellers veldig heldige som kan dra nytte av de ulike utvalgene vi har i korpset, og dette styrker korpset enormt. Hva betyr speiderarbeidet for Metodistkirken? Jeg tror speideren i mange tilfeller er jenta eller gutten sitt første møte med kirken, og ofte inngangen til å bli kjent med hva kirken står for. Dette var tilfellet for min egen del, og har gjort Metodistkirken til min kirke. Hva driver deg til å jobbe med speideren? Det gir meg stadig nye og flotte opplevelser. Slike opplevelser ønsker jeg gjerne at flere skal få ta del i. Jeg har i tillegg fått mange gode venner og bekjente gjennom speideren, og syns det er koselig når vi treffes på speidermøtene hver uke eller på treff med korpset. Jeg syns speideren er en veldig flott fritidsaktivitet for barn og unge, som gir dem utfordringer og tro på seg selv.

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Mer om

Metodistkirken logo fra 1968.png Metodistkirkens speiderarbeid NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Elisabeth Aure"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!