Erik F. Lie

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Erik F. Lie
Personalia
Alt. navn: Erik Fermann Lie
Født: 12. mai 1912 i Elverum[1]
Bortgang: 18. januar 1992 på Dokka, Nordre Land[2]
Bosted: [3] Elverum kommunevåpen.png Elverum og Oslo kommunevåpen.png Oslo
Speiderbakgrunn
Verv: Forfatter av speiderromaner

Om Erik F. Lie

I Mjølner speidergruppe jubileumsberetning, 1984 forteller Erik F. Lie om seg selv:

Kort biografi: Født i Elverum 1912, sønn av ingeniør Georg Lie og Marianne (Bina) Lie. Far opprettet og drev den første bilrute Elverum-Trysil, og dessuten en bilforretning. Fra velstand til fattigdom, farvel til Elverum 1924, fra da av Oslo. Forsørget meg selv fra 15 års alder. Skrev i Tidens Tegn, tok examen artium 1931, skrev samme år sammen med Bias Bernhoft den første norske «musical» - «Hvor skal vi ta det fra?» (Et riktig dårlig produkt.) Journalist Norsk Telegrambyrå, produksjonssjef J. W. Cappelen forlag. Trakk meg tilbake før pensjonsalder, arbeider som fri lance forlagsredaktør. Litt Elverumsprat: Magnus Hamlander vanket i vårt hjem. Det gjorde også Ivar Skaarset og Emil Sønstevoll. Gunnar var en yngre barndomsvenn. Mor var med i alle Hamlanders revyer, - og trengtes det barn var jeg selvskreven. Om Mjølnerklubben kan tilføyes at den er oversatt til svensk under tittelen «Hammarklubben» (Mjølner på svensk er en møller).

Speiderbakgrunn

Forfatterskap

Utklipp og minner


Mer om

Dikter-aktivitetsmerke-Merkeboka 1986-KFUM.jpg Speidingens skrevne og visuelle kilder 1955-På speiding-KFUK-s162 - Bokbindermerket.jpg Speiderinspirerte romanbøker

Eksterne lenker

Referanser

  1. Digitalarkivet: https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01073720005980
  2. Oppland Arbeiderblad, 21. januar 1992
  3. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Erik F. Lie"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!