Generalforsamlingen i Norsk Speidergutt-Forbund 1917

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Generalforsamling 1917
Lilje.JPG
Forbund: Norsk Speidergutt-Forbund
År: 18.19. august 1917
Kommune/sted: [1] Nittedal kommunevåpen.png Nittedal, speiderhytta i Nittedal

Generalforsamlingen i Norsk Speidergutt-Forbund 1917

Sted og arrangører

Den tredje Generalforsamlingen ble holdt på Nittedal, august 1917.

Program

Delegater

Saker

Det ble nedsatt en komite, som skulle se på de organisasjonsmessige trekk ved speidersaken, også kalt for revisjonskomiteen for Grunnregler, bestemmelser og anvisninger. I denne revisjonskomiteen satt Ragnvald Iversen, Einar M. Jensen, Carl Søyland, Fredrik W. Rieber-Mohn, med Viggo Krag-Rønne som komiteens sekretær.

Valg og utnevninger

Utdelte hederstegn

Omtaler

Aftenposten meddeler: Norsk speidergut-forbund holdt sin 3die generalforsamling iaar i speiderhytten i Nittedal den l8de og 19de august. Ca. 60 trops- og delingsforere fra alle landets kanter mødtes fredag aften i hytten, hvor de blev indkvarteret. Lørdag blev forhanndlingerne åpnet af speiderchefen Christian Dons. Denne mindedes i en kort min den afdøde sekretær Edvard Eckhoff og afslørede et billede ham.

Veivalg og diskusjon

For hver enkelt generalforsamling, landsmøte og speiderting har det til tider vært diskusjoner i forkant og etterkant, om endringer og forslag. Mange vedtak og gjennomføringen av disse har gitt viktige veivalg for utviklingen i Norsk Speidergutt-Forbund. Her skal forsøke å gjengi en del av dette. Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Utklipp og minner

Ukens artikkel

Generalforsamlingen i Norsk Speidergutt-Forbund 1917 er presentert slik i ukens artikkel, uke 33, 2017 i Speiderhistorisk leksikon:

Uke 33, 2017

Forbundsstyrets innkalling til generalforsamling 1917. .

Denne uken 100 år siden den tredje ordinære generalforsamling i Norsk Speidergutt-Forbund, etter stiftelsen i 1911.

Aftenposten meddeler: Norsk speidergut-forbund holdt sin 3die generalforsamling iaar i speiderhytten i Nittedal den l8de og 19de august. Ca. 60 trops- og delingsforere fra alle landets kanter mødtes fredag aften i hytten, hvor de blev indkvarteret. Lørdag blev forhanndlingerne åpnet af speiderchefen Christian Dons.

Kanskje du har noen gode bilder eller historier rundt dette? Bidra du også! [2]

Les mer om den tredje ordinære generalforsamling her

Om Norsk Speidergutt-Forbund

Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.