Hawaii

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg USA.
Flagg Hawaii.
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Hawaii og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i denne delstaten av USA.

Hawaii

Fra wikipedia.org:

Hawaii, Sandwichøyene, er USAs 50. delstat, tiltrådt unionen i 1959, og består av en rekke bratte vulkanske øyer beliggende i Stillehavet, cirka 3 700 km sørvest for kysten av California. Det er den sydligst beliggende delstaten i USA. [1]

Glimt fra historien

Forbund i Hawaii

Leirsteder i Hawaii

Arrangementer i Hawaii

Årstall Arrangementer i Hawaii Land / sted Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [2]

Om norske forbindelser til Hawaii

1987/1988: Hawaii nevnes i beretningen om den norske kontingents reise til den 16. verdensjamboreen som foregikk i Australia (WOSM) :

16th World Scout Jamboree.png

(…) Reisen gikk jorden rundt. Grunnet størrelsen reiste kontingenten i tre puljer, dermed var overnattingsdøgnene blant annet i Home hostpitality noe avvikende før og etter leiren. Fly Oslo - Singapore (SAS) (mellomlanding i Bangkok). Første reisepulje reiste fra Fornebu 1. juledag, og var eneste flyving fra Oslo denne dagen! Et døgns opphold i Singapore med overnatting på YMCA-hostel i sentrum av Singapore og sightsseeing, blant annet til Chinatown. Deretter fly til Sydney (Quantas). Opphold i Home Hospitality før samling og innreise til leiren. Etter leiren Home Hospitality i et par dager før avreise til Hawaii (Quantas). Hotellopphold i Honolulu. Sightseeing rundt på Maui, blant annet til Polynesian Culturecentre og diverse strender. Dessuten Luau hos lokal tropp. Fly deretter til Los Angeles (Quantas). Opphold i to dager med besøk i Disneyland og Universal Studioes. Til slutt fly fra Los Angeles til Oslo. (SAS) (…)

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Hawaii

Hederstegn og utmerkelser i Hawaii til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser

  1. Opplysninger fra wikipedia.org [1]