Henrik Andreas Eckersberg

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Henrik Andreas Eckersberg
Personalia
Født: 24. mars 1886
Speiderbakgrunn
Forbund: Norske Gutters Speiderkorps
Henrik Andreas Eckersberg er foreløpig en ubeskrevet del av norsk speiderhistorie, på disse artikkelsidene arbeides det med å dokumentere historien. Kanskje du har et dokument, bilde og en god historie om NGSK? Bidra du også! [1]
Les mer om speidingen i Oslo kommune og fylke Oslo fylkesvåpen.png

Verv

I 1912 var han med som leder ved Olympisk scoutläger Stocholm 1912. Den 2. august 1912 er Lærer Henrik Andreas Eckersberg én av dem som får foretrede for HM Kong Haakon. Vi vet p.t. ikke om denne audiensen har sammenheng med speiderengasjementet og den olympiske leir. (Kilde: Aftenposten 2/8/1912) Imidlertid fikk Henrik Andreas Eckersberg like før "Den svenske guldmedalje" for sitt arbeid under denne leiren. (Aftenposten 27/7/1912)

Notis i Aftenposten 27/7/1912:

En medalje Lærer Henrik Andreas Eckersberg, der havde trænet den norske speidertrop, som gjorde sig saa fordelagtig bemerket i Stockholm, har faaet sig tilsendt den svenske guldmedalje.

Speiderbakgrunn

Ledergjerning

Om Henrik Andreas Eckersberg

Omtalt som lærer. Sannsynligvis den Henrik Andreas Eckersberg f 24/3 1886 i Kristiania som i 1910 bor i Throndhjemsveien 15b sammen med kona Charlotte f 1887 og sønnen Roar Andreas f 1909. Ved folketellingen er Henrik Andreas Eckersberg folkeskolelærer.

Henrik Andreas Eckersberg var opptatt av svømming og er også omtalt i tilknytning til livredning på is. Han var en av stifterne - og den første formann - i Oslo kappsvømmingsklubb, stiftet 1910. (Aftenposten 23/3 1935)

I 1919 er Henrik Andreas Eckersberg, 33 år gammel, passasjer med SS Stavangerfjord til New York. (Kilde: www.ellisisland.org lest 11/8/2011) Aftenposten gir ingen opplysninger om ham etter denne tid, så kanskje han emigrerte permanent?

I en dom i Kristiania byrett 3/6/1915 mister han retten til å bruke Eckersberg som slektsnavn. Vi vet ikke om denne dommen ble anket. Dette kan være én av grunnene til at vi har få opplysninger om ham senere.

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Om NGSK

Les mer om Norske Gutters Speiderkorps Speiderkorps.jpg


Eksterne lenker

  • Digitalarkivet: [2]

Referanser