Henrik Melsom

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Henrik Melsom
Personalia
Henrik Melsom2.JPG
Født: 5. mars 1944
Bortgang: 26. august 2017 (73 år)
Bosted: [1] Fredrikstad kommunevåpen.png Fredrikstad
Speiderbakgrunn
Forbund: Norges speiderforbund og
Norsk Speidergutt-Forbund
Grupper: 1. Fredrikstad
Verv: leder

Verv og ledergjerning

Årsmelding for Fredrikstad krets for året 2017 nevner Henrik Melsom:
NSF Fredrikstad krets nytegnet fra original 2012 001.jpg
To av Fredrikstad-speidingens markante skikkelser i flere tiår, Henrik Melsom, 1. Fredrikstad og Hans Peter Dahl, 1. Lisleby og 4. Fredrikstad, gikk bort denne høsten, de ble minnet med et lite bildespill, en stille stund og avsluttet med tapto under kretstingets halvårsmøte i Fredrikstad krets.

Om Henrik Melsom

Henrik Melsom var utdannet lærer. Henrik Melsom var også et kjent teatermenneske i Fredrikstad.

Et lekende menneske fyller 60 år - Utdrag fra artikkelen i Fredriksstad Blad ved 60-årsdagen i mars 2004:
Fredriksstad Blad.jpg
Nå kan jeg si at jeg er blitt voksen, sa Henrik Melsom da jeg intervjuet ham for ti år siden. Jeg tror han fortsatt leker. For er det noen som fortjener å bli kalt «homo ludens» (et lekende menneske), så er det Henrik Melsom. Det slår meg når jeg blar tilbake i arkivet. Lekende, allsidig og kunnskapsrik. Alt passer på dagens jubilant. Kanskje litt rampete òg, mener en som kjenner ham. Å treffe lærer Henrik på kafé har nok ikke overrasket noen. Han har omtalt seg selv som kaféløve. Men at den samme kaféløven i mange år også kunne observeres foran i speidertoget på St. Georgsdagen var liksom ikke like naturlig. For andre. I 25 år på rad lå Henrik Melsom i speiderleir. I 10 år var han ulveflokkleder. I Henriks tropp var selvfølgelig sang og sketsjer en del av speideraktivitetene. Og det er først og fremst teater kultur, kunnskap om film og litteratur jeg forbinder med dagens jubilant. [2]

Forfatterskap

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund Akela-meis.ulv-KM-til 2003 1.jpg Ulvungearbeidet Dikter-aktivitetsmerke-Merkeboka 1986-KFUM.jpg Speidingens skrevne og visuelle kilder

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  2. 2,0 2,1 Fredriksstad Blad.jpg Fredriksstad Blad, mars 2004.
  3. 3,0 3,1 3,2 2011 1. Fredrikstad logo.JPG 1. Fredrikstad Speidergruppe 75 år 1912 - 1987, Henrik Melsom, 1. Fredrikstad, 1987.
  4. Fredriksstad Blad.jpg "450 folk i Fredrikstad", Fredriksstad Blad, august 2017.
Vet du mer om "Henrik Melsom"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!