Hjelp:Lag ny artikkel

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Hvordan redigere Speiderhistorisk leksikon
Redigere Wikipedia
Basismanual
Lag ny artikkel
Hvordan formatere
Navngiving av artikler
Spesielt om grupper
Spesielt om kretser
Spesielt om personer
Bruk av bilder
Datoer og kalendere
Referanser
Bruk av tabeller
Bruk av infobokser
Omdirigere en side
Pekesider
Teknisk ordliste
Nyttig å vite
Retningslinjer
Bruk av diskusjonssidene
Hvordan skrive bedre artikler

For å gjøre det så enkelt som mulig å lage sin første artikkel, har vi laget en trinn for trinn guide til artikkeloppretting. Det kan lønne seg å ha artikkelen skrevet i word eller et annet tekstbehandlingsprogram på forhånd, slik at du har artikkelen lagra på din egen datamaskin. Om du har vært for lenge inne på en wikiside uten å gjøre noe, hender det nemlig at Speiderhistorisk leksikon logger deg ut av siden.


Trinn for trinn

  1. For å lage eller redigere artikler må du være logget inn. Gjør det først! Har du ikke logget inn før, må du oppretter brukernavn. Det er ganske fort gjort!
  2. Klikk først på «ny artikkel». Dersom du er i tvil om hva du skal kalle artikkelen din, lønner det seg å lese hjelpesiden om navngiving av artikler.
  3. Skriv navnet du har valgt, og klikk «opprett ny artikkel».
  4. Legg artikkelteksten inn i redigeringsvinduet. Dersom du har skrevet teksten i en tekstbehandler åpner du filen teksten ligger i og merker den. Høyreklikk på den merkede teksten, og velg «kopier». Åpne nettleseren, høyreklikk på redigeringsvinduet og velg «lim inn». Trykk til slutt på «lagre siden».
  5. Nå er artikkelen din lagret, men som du ser, ligner den ikke en wiki-artikkel enda. Dersom du vil gi artikkelen din et wiki-utseende, les mer om formatering på Hjelp:Knapper og koder.

NB!

Før du starter en ny artikkel er det viktig at du sjekker at den ikke allerede finnes under et annet navn. Eksempler kan være ulike måter et navn staves på, som Christiania eller Kristiania, Munk eller Munch, Bergen kommune eller Bergen - for å nevne noen. Dersom artikkelen allerede finnes er det klokt å likevel opprette den alternative, men da kun med følgende innhold:

#OMDIRIGERING[[eksisterende artikkelnavn]]

Dette gjør at andre som søker etter artikkelen vil sendes videre til det stedet den ligger. I enkelte tilfeller kan det være godt om du tar kontakt med en veileder eller administrator dersom du mener at navnet artikkelen har virkelig er villedende eller feil. Legg igjen beskjed på diskusjonssiden hos dem. Slike folk kan du finne via denne lenken.

Inspirert av [Lokalhistoriewiki.no]