Hjelpdiskusjon:Stilmanual/Biografier

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Denne manualen er vel nå tatt i bruk så mange ganger at det har liten verdi i å endre den. Men jeg har undret meg på forholdet mellom ledergjerning og verv.... Ofte overlapper disse veldig. Noen som kan oppklare? Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 10:58 (CET)


Ser den og vi har nok lagt inn litt ulikt. Synes de begge dekker sin sak, verv innen speidern, ledergjerning for andre gjøremål som leir, dugnadsinnsats, speiderbidrag i forfatterskap. F.eks. er ikke leirsjef et verv, men ledergjerning, troppsleder er verv m.m. Se på historikken på artikkelsiden Ingrid Lang, så ser du hvordan jeg tolker forskjellen. --Grenfinken (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 13:10 (CET)

Må vel innrømme at jeg har vært litt usikker på forskjellene selv. Kan jo være en ide å oppdatere malen med en mer konkret forklaring på forslagene. Dette er vel ikke bare en mal, men også en hjelpeside. --Jardar (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 14:34 (CET)

Ser den, de fleste maler ble laget for 10 år siden og trenger litt up-to-date og up-to-standard. Her er det bare å komme med forbedringer og forslag, i sammen lager vi dette. --Grenfinken (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 14:42 (CET)

Hvis en skulle jaktet et skille, tror jeg jeg hadde foretrukket "oppgaver utenfor egen gruppe/tropp"...

Men, rent teknisk: Hvis vi nå finner på å justere malen, - da får det kun effekt på de biografier som opprettes etter dette?? Jarl V. Erichsen, Fevik/Grimstad (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 15:22 (CET)


Jeg har også mange ganger lurt på hva som skal skrives på "ledergjerning" og hva som skal på "verv". Har ofte endt opp med å skrive alt på "ledergjerning" og ikke tenkt mer på det. --Blå Elg (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 19:19 (CET)

Her er det vel kun å skjerpe sansene i vårt vakre språk. Verv: Verv betyr oppgave, stilling (særlig ulønnet), virksomhet som man velges eller utpekes til, for eksempel tillitsverv eller styreverv. Gjerning: noe en gjør eller har gjort, ikke nødvendigvis av ett utnevnt verv, mer som overskuddsmenneske og livslyst, etter min mening. Malene retter seg aldri selv, dessverre. Noen tusener timer og sider å gå i gjennom. Men, det fikser vi, hvis det er greia! --Grenfinken (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 19:59 (CET)