Ingrid Lowzow

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Ingrid "Krølle" Lowzow
Personalia
Krølle2017.jpg
Født: 1926
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speiderpikeforbund
Norges KFUK-speidere
og Old Guides
Grupper: Bekkelaget KFUK,
Oslo 15 NSPF
og Oslo Old Guides 2
Viktige verv: Leder og illustratør
Les mer om speidingen i Oslo kommune og fylke Oslo fylkesvåpen.png

Verv

  • Troppsleder
  • Rangerleder

Speiderbakgrunn

Ingrid Lowzow ble KFUK-speiderBekkelaget, Oslo i 1936 og NSPF-speider etter krigen.

Ledergjerning

1951: Blir troppsleder i Oslo 4 Ranger når den startes opp. [1]

  • Ingrid Lowzow var reiseinstruktør i Norsk Speiderpikeforbund ett års tid i 1950-årene. Da etablerte hun også NSPFs bildearkiv med mapper etter tema, og nummer bak på alle bilder. Til dette ble det laget et register, som i dag har gått tapt, men bildene finnes. Flere ganger, fra 2015 til nå, har hun stilt opp på museet for på nytt å gjenkjenne/merke de samme gamle bildene. Gruppebilder fra landsmøter har hun kopiert skisser av, slik at deltagerne så godt som mulig kunne navngis.

Illustrasjonsarbeider

  • Illustrerte Speiderpikeboken, 1955 og disse ble brukt videre.
  • Designet Norges speiderforbunds forbundsmerke i 1978, som fortsatt brukes i dag.
  • Fra slutten av 1940-årene begynte hun å tegne forbundets og Oslo krets' leirmerker. Hun tegnet også Oslo krets kretsmerke, med Rådhuset med NSPF-kløveret i midten, siste leirmerke var Ulven i 1978. I alle år lagde hun også illustrasjoner og vignetter til stort og smått etter behov.
  • I 1971 blir hun takket av Trekløverlauget for vel utført arbeid med nedtegnelse av åpningsseremonien på ”rullene” til laden.

Utenom speidingen

Hun utdannet seg til tegner på Kunst- og håndverksskolen.

Hun i mange år har vært aktiv i Voksen menighet, som kirkevert under gudstjenester til hun var nesten 90. Hun sitter i utsmykningsutvalget, som helt fra bygging av kirken har lagt vekt på at den skulle ha et helhetlig kunstnerisk uttrykk, og hun har designet kirkens juletrepynt, som består av bare bibelske symboler i hvitt- og gullpapir.

Hun fulgte Dronning Sonja på sine første turer i fjellet. Krølle studerte kunsthistorie sammen med daværende Kronprinsesse Sonja. De ble gode venner og da hun skulle få en sekretær, var Krølle det i ett år I løpet av det året kom temaet "interesser utenfor kongehuset" opp, Krølle foreslo fjellturer og de dro avgårde og Sonja ble bitt av basillen. På DNTs 150-årsfeiring ble sekretæren nevnt av Dronning Solnja, og hun var i salen, også tilstede under avdukingen av turstatuen i Slottsparken.

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Om medlemsbladet Speiderpiken

Eksterne lenker

Referanser

  1. Lederblad nr 7 (oktober) i 1951, nye tropper og ledere. Se listen her [1]