Kjell Standal

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Kjell Standal
Personalia
Kjell Standal beskåret.jpg
Født: 18. juli 1951
Bosted: Ålesund kommunevåpen.png Ålesund
Speiderbakgrunn
Forbund: Norges speiderforbund
Viktige verv: Speiderstyremedlem

Kjell Standal (født 18. juli 1951)

Speiderbakgrunn

Ledergjerning

Medlem av Speiderstyret i Norges speiderforbund 1984 - 1986

Kjell Standal

Kjell Standal

Hederstegn og utmerkelser

Sølvulven tildelt i 2018 under Speidertinget 2018, med denne begrunnelsen:

Kandidaten er født i 1951 og ble tidlig med i speideren i Ålesund. Det hevdes at den første lederoppgaven hans, var ansvaret for Kims lek på et speidermøte. Da var han 11 år gammel. Som 18-åring ble han troppsassistent i 4. Ålesund speidergruppe, deretter gruppeassistent. Han var sterkt involvert da det var verdensspeiderleir på Lillehammer i 1975, og hadde ansvar for home hospitality for speidere og ledere fra Luxemburg og England. Vinterleiren på Lesjaskog har vært arrangert siden 1934, og allerede som 20-åring hadde kandidaten deltatt så mange ganger, at han var å betrakte som veteran. Han har vært med på å planlegge og arrangere leiren mange ganger etter det, var leirsjef i 11 år, og hadde ansvaret for vinterleir nummer 50 i 1984, med drøye 50 deltakere og 150 gjester! Fremdeles bidrar han i forberedelsene for at dagens speidere skal få flotte vinterleiropplevelser.
I perioden 1975–1987 har han vært engasjert i gjennomføringen av flere fylkes- og kretsleirer, blant annet var han leirsjef for fylkesleiren i både 1983 og 1987. I denne perioden var han en av flere som hadde ansvaret for ledertreningen i kretsen. Han er utdannet adjunkt, og hans pedagogiske evner og inspirerende formidling kom godt til nytte for både peffkurs og ledertrening. Han har sittet i kretsstyret i perioden 1979–1980 og var kretsens lederombud i 1983–84. I årene 1983–1987 var han styremedlem i Speiderstyret. Han hadde ansvar for oppfølging av program og den øverste ledertreningen i NSF. Under landsleiren på Notodden i 1985 deltok han i kriseledelsen i forbindelse med flommen, hvor 11 000 av leirens deltakere måtte evakueres. Dette er den største evakueringen som er gjennomført i fredstid i Norge.
Kandidaten har tatt med seg erfaringene med ledelse fra NSF og har utviklet faget styrearbeid og styrekompetanse i det sivile. I undervisningen av tusenvis av studenter og ledere har han alltid framhevet hvor viktig speidingen har vært for erfaringene hans. Han har en egen evne til å bygge opp mennesker og team, de siste årene har han utviklet og gjennomført flere styrekurs for både kretsleddet og nasjonalleddet. Han inspirerer andre til å utvikle seg som styremedlemmer og som styre, deler raust sin kunnskap og er fortsatt en aktiv bidragsyter som faglig veileder. Han blir stadig bedt om å være ordstyrer i ulike sammenhenger og blir også brukt som revisor. Kjell Standal tildeles NSFs utmerkelse «Sølvulven» for sin omfattende, iherdige og stadige innsats for speidersaken. [1]

Utklipp og minner

Om Norges speiderforbund

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Oppl. fra Forbundskontoret, ved kommunikasjonskonsulent Kirvil Kaasa, november 2018
  2. Speideren, nr. 1 1984, Norges speiderforbund.