Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad 2011

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
KBK 2011
Kretsleir for: Fredrikstad krets (NSF)
Forbund: Norges speiderforbund
År: 2011
Sted: Gamlebyen
Artikler om Fredrikstad-distriktets speiding gjennom tidene, speidergrupper, kretser, avdelinger, leirer, hus, hytter, leirsteder, personer og litteratur

Alfabetisk: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÆØÅ Numerisk: 12345678910
Les mer om speidingen i Fredrikstad kommune Fredrikstad kommunevåpen.png
Les mer om speidingen i Hvaler kommune Hvaler kommunevåpen.png

Sted

Gamlebyen, Fredrikstad

Arrangørkomiteen

Om program og gjennomføring

Fra Årsmelding for Fredrikstad krets (NSF) for året 2011: Småspeiderdagen ble avsluttet med løftefornyelse og markering av St. Georgsdagen, sammen med deltagerne på kretsbannerkonkurransen. Kretsleder leste speidersjefens hilsningstale og delte ut premier og ”kretsbanneret” til beste tropp. Takk til 1. Fredrikstad speidergruppe for gjennomføringen av et flott arrangement. Neste år (2012) er det Fredrikstad MS.

Intervju i forbindelse med KBK 2011 Av Joachim Larsen, Fredriksstad Blad, onsdag 13. april 2011

Fredriksstad-blad.gif
Populært å speide
– Det at vi har klart å modernisere oss og gi utfordringer til alle alders- nivåer er nøkkelen til økningen av speidere i Fredrikstad, tror kretsleder Erik Bodahl-Johansen. Søndag var han en av de ansvarlige for gjennomføringen av den årlige Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad som fant sted i Gamlebyen. Omkring 200 speidere mellom 7 og 17 år hadde møtt opp for å konkurrere i blant annet pioneer, spikking og tenning av bål. Speideren feirer 100 år i år, og Erik Bodahl-Johansen mener speiding er minst like attraktivt som før.
– Vi har hatt en økning i rekrutteringen de siste to årene som forteller oss at kvaliteten på våre aktiviteter, og det at vi vektlegger ansvarsbevissthet blant de unge, er noe som verdsettes blant moderne familier, sier han.
Friluftsliv inn på markedet
– I dagens samfunn har det blitt en trend å være i skogen. Naturen blir sett på som noe sunt, og synet på speideren har også endret seg med denne holdningen, sier Erik Bodahl-Johansen. Det hører til speiderens historie at de unge gjerne forlater aktiviteten i midten av tenårene, grunnet at speiding ofte har blitt sett på som en «barnslig» aktivitet. Dette har vært en av Fredrikstad krets (NSF)s hovedoppgaver de seneste årene.
– Istedenfor å tilby de eldre spikking og tenning av bål, har vi også kommet med tilbud som rafting og klatring, slik at vi kan beholde speiderne lenger enn vi har gjort tidligere, sier Erik Bodahl-Johansen.

Søndag

Deltakere

Utklipp og minner

Om Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad

SitatKretsbannerkonkurransen i Fredrikstad ble første gang arrangert i 1930 og består den dag i dag! Det tradisjonsrike arrangementet binder fortsatt kretsens speidere og ledere i sammen, med både konkurranser og det sosiale.Sitat
– Les mer om Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad herSpeiderlilje.gifFredrikstad avdeling (Norsk Speidergutt-Forbund)1954 Merkelogo Fredrikstad krets.jpgFredrikstad krets (Norsk Speidergutt-Forbund)NSF Fredrikstad krets nytegnet fra original 2012 001.jpgFredrikstad krets (NSF)

Eksterne lenker

Referanser