Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad 2017

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
KBK 2017
Kbk2017-01.png
Forbund: Fredrikstad krets (NSF), NSF
År: 2017
Dato: 22. - 23. april
Sted: Ingerhaug
Artikler om Fredrikstad-distriktets speiding gjennom tidene, speidergrupper, kretser, avdelinger, leirer, hus, hytter, leirsteder, personer og litteratur

Alfabetisk: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÆØÅ Numerisk: 12345678910
Les mer om speidingen i Fredrikstad kommune Fredrikstad kommunevåpen.png
Les mer om speidingen i Sarpsborg kommune Sarpsborg kommunevåpen.png

Sted

Ingerhaug, Børtevann, Sarpsborg

Arrangørkomiteen

Om program og gjennomføring

Lørdag

Søndag

Rapport fra KBK 2017:

Kretsbannerkonkurransen for Fredrikstad krets ble arrangert 22. – 23. april ved Børtevann. Arrangør var Kjølberg Speidergruppe. Over hundre speidere fra syv forskjellige grupper, til sammen 19 patruljer, kjempet om tre plasser til NM i speiding. Speiderne ble testet i forskjellige kunnskaper og ferdigheter. Konkurransen startet med hemmelig oppgave, hvor patruljene skulle lage hvert sitt flipperspill. Speiderne visste ikke hva oppgaven gikk ut på før den ble utdelt. Alt de hadde fått vite var hva slags utstyr de trengte. Patruljene fikk poeng etter utseendet, kreativitet og funksjonalitet. Samtidig kunne de samle poeng ved å finne orienteringsposter. Når hemmelig oppgave var overstått var det tid til å spille volleyball, knytte nye speidervennskap eller bare slappe av i det flotte været. Etter middag, grilling så klart, samlet speiderne seg til quiz. Kahoot i speiderstil. På grunn av varierende dekning skrev patruljene svarene på post-it lapper som kontinuerlig ble telt opp og ført inn på et regnerark slik at patruljene kunne se hvordan de lå ann. Kvelden ble avsluttet med diskotek og limbokonkurranse. Søndagen startet med å rydde leirplassen og pakke sekker før speiderne bega seg ut på rundløype. I løpet av løypa ble speiderne testet i førstehjelp, naturkunnskap, pioneering og knuter, kims lek og bål. Sistnevnte ble utført teoretisk på grunn av det tørre været. Arrangør fikk poengoppdateringer på SMS slik at vinneren kunne kåres når speiderne var ferdig med løypa. Gaupe fra Gressvik Speidergruppe stakk av med førsteplassen og fikk overrekt vandretrofeet. Lilje fra Kjølberg Speidergruppe og Klovnene fra Fredrikstad MS kom på henholdsvis andre og tredjeplass. Gressvik Speidergruppe gjorde det også best i troppskonkurranse og fikk derfor overrekt troppsbanneret. Konkurransen ble avsluttet med markering av St. Georgsdagen med fornyelse av speiderløftet. En stor takk til alle som har bidratt til gjennomføring og til alle speidere som har deltatt.

Fra Årsmelding for Fredrikstad krets (NSF) for året 2017: Kretsbannerkonkurransen for Fredrikstad krets ble arrangert 22. – 23. april ved Børtevann med Kjølberg som arrangør. Over 100 speidere fra 7 ulike grupper i 19 patruljer, kjempet om tre plasser til NM i speiding. Speiderne ble testet i forskjellige kunnskaper og ferdigheter. Konkurransen startet med hemmelig oppgave, hvor patruljene skulle lage hvert sitt flipperspill, alt speiderne hadde fått vite var hva slags utstyr de trengte. Patruljene fikk poeng etter utseendet, kreativitet og funksjonalitet. Samtidig kunne de samle poeng ved å finne orienteringsposter. Når hemmelig oppgave var overstått var det tid til å spille volleyball, knytte nye speidervennskap eller bare slappe av i det flotte været. Etter middag, grilling så klart, samlet speiderne seg til quiz, Kahoot! i speiderstil. På grunn av varierende dekning skrev patruljene svarene på Post-It lapper som kontinuerlig ble telt opp og ført inn på et regnerark slik at patruljene kunne se hvordan de lå an. Kvelden ble avsluttet med diskotek og limbokonkurranse. Søndagen startet med rydding av leirplass og pakke sekk før speiderne bega seg ut på rundløype, hvor speiderne ble testet i førstehjelp, naturkunnskap, pionering og knuter, Kims lek og bål, sistnevnte kun teoretisk på grunn av det tørre været. Arrangør fikk poengoppdateringer på sms, slik at vinneren kunne kåres når speiderne var ferdig med løypa. Gaupepatruljen fra Gressvik stakk av med førsteplassen og fikk overrakt det nye vandretrofeet av kretsstyrets Rita Standal, Fredrikstad MS. Liljepatruljen fra Kjølberg og patruljen Klovnene fra Fredrikstad MS kom henholdsvis på annen og tredjeplass. Gressvik gjorde det også best i troppskonkurransen og fikk dermed overrekt kretsbanneret. Konkurransen ble avsluttet med markering av St. Georgsdagen med fornyelse av speiderløftet. En stor takk til alle som har bidratt til gjennomføringen og til alle speidere som deltok. 4. Fredrikstad ønskes lykke til med neste års kretsbanner!

Deltakere


Utklipp og minner

Om Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad

SitatKretsbannerkonkurransen i Fredrikstad ble første gang arrangert i 1930 og består den dag i dag! Det tradisjonsrike arrangementet binder fortsatt kretsens speidere og ledere i sammen, med både konkurranser og det sosiale.Sitat
– Les mer om Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad herSpeiderlilje.gifFredrikstad avdeling (Norsk Speidergutt-Forbund)1954 Merkelogo Fredrikstad krets.jpgFredrikstad krets (Norsk Speidergutt-Forbund)NSF Fredrikstad krets nytegnet fra original 2012 001.jpgFredrikstad krets (NSF)

Eksterne lenker

Referanser