Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad 2018

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
KBK 2018
Kbk merke.jpg
Kretsleir for: Fredrikstad krets (NSF)
Forbund: Norges speiderforbund
År: 2018
Dato: 21. - 22. april
Kommune/sted: [1] Pernes
Les mer om speidingen i Fredrikstad kommune Fredrikstad kommunevåpen.png
Les mer om speidingen i Hvaler kommune Hvaler kommunevåpen.png

Sted

Pernes, Fredrikstad

Arrangørkomiteen

Om program og gjennomføring

Fredrikstad krets gjennomførte den tradisjonsrike kretsbannerkonkurransen i Pernes i helgen 21. - 22. april med 100 speidere og et tredvetalls ledere. Lørdagen startet med innsamling av marin søppel i Gansrødbukta, for så å gå over i postplukk og orientering. Vel fremme på Pernes ble patruljenes gapahuker og tarper satt opp og hemmelig oppgave startet. En planke og noen spiker skulle etter hvert bli en nyttig fuglekasse med enkle redskaper som øks, tursag og kniv. Så ble det grilling og leirbål, med underholdning av deltakerne og Magne Solbrække med sin flotte stemme og gitar. Nydelig vårvær ga en stjerneklar natt og dermed fikk mange testet soveposen sin, ned mot null grader, da var det godt med bålkokt kakao på morgenkvisten! Søndagen startet med St.Georgsmarkering med fornyelse av speiderløftet og markering av Norges speiderforbunds 40-årsjubileum. Så gikk alle en rundløype med ulike oppgaver i terrenget rundt Pernes. "Back to basics" var det gjennomgående temaet og det ble lagt ned stor innsats fra de fleste. Avslutningen blir alltids hektisk, med pakking, rydding, travle foresatte og utregning av poenglister, grunnet en tallrekkefeil fra en av postene ble feil vinner kåret, men senere rettet på, de var i hvert fall fra samme tropp, Fredrikstad MS, som tok de to første plassene med patruljene Nørds og Klovnene. Havørn fra Hvaler tok tredjeplassen og disse tre får delta i NM i speiding i Vestfold i juni. Speiderbønnen ble lest og konkurransen ble avrundet med en flott tapto av trompetistene Jon Petter Gonzalez Lindberg og Sander Solbrække, sistnevnte selv ivrig speider i Pernes. Varme ønsker på vegne av ledere i arrangørtroppen 4. Fredrikstad, Gunnar Stromness-Andresen

Fra Årsmelding for Fredrikstad krets (NSF) for året 2018: Kretsens tradisjonsrike kretsbannerkonkurranse ble gjennomført i regi av 4. Fredrikstad i Pernes i helgen 21. - 22. april med 100 speidere og et trettitalls ledere. Lørdagen startet med innsamling av marint søppel i Gansrødbukta, for så å gå over i postplukk og orientering. Vel fremme på Pernes ble patruljenes gapahuker og tarper satt opp og hemmelig oppgave startet. En planke og noen spiker skulle etter hvert bli en nyttig fuglekasse med enkle redskaper som øks, tursag og kniv. Så ble det grilling og leirbål, med underholdning av deltakerne og Magne Solbrække med sin flotte stemme og gitar. Nydelig vårvær ga en stjerneklar natt og dermed fikk mange testet soveposen sin, ned mot null grader, da var det godt med bålkokt kakao på morgenkvisten! Søndagen startet med St. Georgs- markering med fornyelse av speiderløftet og markering av Norges speiderforbunds 40-årsjubileum. Så gikk alle en rundløype med ulike oppgaver i terrenget rundt Pernes. "Back to basics" var det gjennomgående temaet og det ble lagt ned stor innsats fra de fleste. Pernes er et kjent turområde og omtrentlig 900 små og store turgåere hadde tatt turen til vaffelsøndag 22. april, hvor Oslofjordens Friluftsråd, 4. Fredrikstad og 5. Fredrikstad speidergrupper samarbeidet om kanopadling, natursti, info om marin forsøpling, teltleir, spikkekrok og pinnebrød, i tillegg til foredling av 25 liter vaffelrøre og 200 pølser. Avslutningen blir alltids hektisk, med pakking, rydding, travle foresatte og utregning av poenglister, grunnet en tallrekkefeil fra en av postene ble feil vinner kåret, men senere rettet på, de var i hvert fall fra samme tropp, Fredrikstad MS, som tok de to første plassene med patruljene Nørds og Klovnene. Havørn fra Hvaler tok tredjeplassen og disse tre får delta i NM i speiding i Vestfold i juni. Speiderbønnen ble lest og konkurransen ble avrundet med en flott trompet-tapto. For 2019 overtar 1. Fredrikstad stafettpinnen og ønskes lykke til!

Lørdag

Søndag

Deltakere

Utklipp og minner

Om Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad

SitatKretsbannerkonkurransen i Fredrikstad ble første gang arrangert i 1930 og består den dag i dag! Det tradisjonsrike arrangementet binder fortsatt kretsens speidere og ledere i sammen, med både konkurranser og det sosiale.Sitat
– Les mer om Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad herSpeiderlilje.gifFredrikstad avdeling (Norsk Speidergutt-Forbund)1954 Merkelogo Fredrikstad krets.jpgFredrikstad krets (Norsk Speidergutt-Forbund)NSF Fredrikstad krets nytegnet fra original 2012 001.jpgFredrikstad krets (NSF)

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Kretsbannerkonkurransen i Fredrikstad 2018"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!