Kretsleir Bøensetra, Aremark 1975 Romerike krets (NSPF) / (NSF)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Kretsleir Bøensetra, Aremark 1975
Leirmerke Romerike 1975.JPG
Kretsleir for: Romerike krets (NSPF)
og Romerike krets (NSF)
Forbund: Norsk Speiderpikeforbund
og Norsk Speidergutt-Forbund
År: 1975 [1]
Dato: 21. - 28. juni [1]
Kommune/sted: [2] Aremark kommunevåpen.png Aremark, Bøensetra

Sted

Bøensetra, Aremark [1]

Om leirens program og gjennomføring

Denne leiren er beskrevet som en felles kretsleir både jenter og gutter for Romerikekretsene, om denne var initiert av begge kretsene vites ei.

Dagsorden

Deltakere

Lørenskog 3 var med på leiren. [1]

Pris

Leiravis

Leirsang

Minner og omtale fra leiren

I Jubileumshefte 1. Lørenskog 3, utgitt 2015, kan vi lese om "Minner og dagboknotater fra leiren av Elisabeth Lundby":
1 Lørenskog 3 jubileumsmerke 2015.JPG
Lørdag 21. juni 1975 Aremark/Ørje – første gang på leir, første dag på leir. Kretsleir Romerike krets. Både gutter og jenter var sammen på leiren, men bodde på adskilte områder. Det var den gang det. Mitt største minne fra leiren er kiosk kø. Allerede første dagen stod vi i kø – og da vi kom nesten frem stengte kiosken … Den var oppe 2 timer hver kveld og køen var alltid like lang. Første og eneste leiren jeg har kommet hjem fra med alle lommepengene i behold. Vi var jo innom mange aktiviteter i løpet av uken, men husker godt vi måtte lage tyrkerknop (skjerfknute) til leirskjerfet på en av aktivitetene. Vi fikk det heldigvis til – til slutt.
Haiken, alltid et kapittel for seg. Vi gikk og gikk og gikk og gikk – og det skulle visst tatt 2 timer. Igjen sitat fra loggboka «Haikeruta var dårlig lagt opp, vi bare rota. Kom frem kl 21.30 etter å ha gått i 6 ½ time. Da spiste vi og la oss med en gang». Sånn i voksen alder, innser man kanskje at haikeruta ikke nødvendigvis var dårlig lagt opp, men at det kanskje var orienteringskunnskapene våre som var for dårlige? Skjønt jeg husker at vi var ikke alene om å rote rundt i skauen, så hvem vet? I leiravisen Bøøø stod det «Det var tydelig at Aremarks terrenget hadde voldt mye bry». Ellers tok vi svømmeknappen (200 m) og ble nummer fem i matlagingskonkurransen. Ikke skjønner jeg helt den plasseringen i dag da jeg leser i loggboka at «Vi kokte ris og stekte kjøttdeig». Vi var i alle fall kjempestolte!
Lørdag 28. juni var min første leir slutt. Og loggen slutter med «Jeg hadde en full sekk med skittentøy. Det var godt å sove i senga si igjen. Hele leiren var kjempeflott selv om jeg lengtet etter kald melk, hjemme bakt brød, varm dusj og et skap til å ha klærne i». Herlig – må jo bare smile av det, nå 40 år etter. Solveig Bjerknes, vår leder, hadde sydd leirflagget. Vi var 11 jenter og 3 ledere på leir fra Lørenskog 3.
Også var det leirsangen da, den kan jeg fremdeles utenat den dag i da, alle versene! På melodi Seasons in the sun; Refrenget går slik: Vi har gøy, vi har leir, Og vi går fra sei’r til sei’r. Og vi vet tanken vår, vil bli større år for år! [1]

Organisering

Leirkomite

Etater

Leirens bakgrunn og planlegging

Minneprodukter fra leiren

Hver leir hadde sine minneprodukter, det være seg leirminnebøker, leirhefter, diplomer, postkort, frimerker, poststempler, krus, belter og kniver, flagg og -vimpler, skjerf, merker, metallmerker, T-skjorter lydopptak, film og video og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Om Viken

Les mer om speidingen i Viken fylke Viken fylkesvåpen.png

Om Norsk Speiderpikeforbund

NSPF-Logo-1946 (1).jpg Norsk Speiderpikeforbund

Om Norsk Speidergutt-Forbund

Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 Jubileumshefte 1. Lørenskog 3, utgitt 2015.
  2. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Kretsleir Bøensetra, Aremark 1975 Romerike krets (NSPF) / (NSF)"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!