Kretsleir Håøya 1956 Romerike krets (NSPF)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Kretsleir Håøya 1956
NSPF-Kretsleir-1956-Håøya-Metallmerke.jpg
Kretsleir for: Romerike krets
Forbund: Norsk Speiderpikeforbund
År: 1956 [1]
Kommune/sted: [2] Frogn kommunevåpen.png Frogn, Håøya

Sted

Håøya [1]

Om leirens program og gjennomføring

Dagsorden

Deltakere

Lørenskog 3 var med på leiren. [1]

Pris

Leiravis

Leirsang

Minner og omtale fra leiren

I Jubileumshefte 1. Lørenskog 3, utgitt 2015, kan vi lese om Kretsleir Håøya 1956 Romerike krets (NSPF):
1 Lørenskog 3 jubileumsmerke 2015.JPG
Vi var jo så spente som bare det! Sola skinte da vi reiste nedover Oslofjorden med båt. Vi hadde passet på å pakke alt Ingrid hadde satt på lista, inkludert et gammelt dynetrekk! Det skulle brukes til å stappe høy i da vi kom frem, ja ikke le, men vi sov godt på høymadrassen vi, en stund i hvert fall. Inger-Lise fikk ikke puste for hun var allergisk! Himmelen skyet over og regnet satte inn, det regnet dag og natt, mer eller mindre. I hvert fall ifølge det jeg husker nå! Vi hadde fått opp kjøkkenet vårt som var laget av kjepper og hyssing med knuter som vi alle hadde lært. Latrinen var også opprettet, med plass til flere på rad! Bålet til å lage mat på ble jo et problem etter hvert, for regnet og vinden blåste ut flammen i utide, og vi var temmelig oppgitte. Til slutt kom Ingrid rundt med papir, litt tørr ved og tørre fyrstikker og hjalp oss med å bygge opp flammen. Vi ville jo ikke si at vi ga opp, vi var jo tross alt speidere og kunne klare dette. Regnet fortsatte med jevne mellomrom. Teltene våre, som var laget av lerret, hadde Ingrid lært oss å impregnere før vi reiste, så det skulle holde regnet ute! Men teltet var laget nesten som et Indianer telt, med en stang i midten, fra punktet øverst i stanga, gikk det utover, rundt oss og vi satt pinner i jorda for å holde den på plass. Vi hadde visst gjort en god jobb, for det blåste ikke ned en eneste gang. Torden og lyn hadde vi som vi aldri hadde opplevd før, det var jo ganske skummelt da det lynte og smalt rett over oss.
En dag lå vi med teltdøren åpen og prøvde å holde oss varme, for første og siste gang så vi lynet på nært hold for det for inn gjennom døra og ut gjennom teltduken på et blunk, over hodene våre! Nei, jeg finner ikke på dette, jeg måtte spørre Henny om hun husket det og det gjorde hun! Det verste var vel at alt vi eide ble vått og det var ingen steder å tørke det. Hvis vi kom nær teltduken på innsiden så begynte vannet og renne igjennom og det var jo ikke mye plass der inne til fire speider piker og sekker. Høymadrassen ble våt hver natt, Signe Sem som var kretsleder, kjøpte mere høy, så vi kunne gå på låven og bytte hver dag. Ingrid inspiserte teltene hver dag for at de skulle være ryddige og i orden, vi fikk 1., 2. og 3. plass for renslighet i teltet og teltplassen. Tross alt dette hadde vi leirbål med sanger hver kveld, og det hele for oss var en positiv opplevelse som vi aldri glemmer.
Liv Hoel, gift Asbo [1]

Organisering

Leirkomite

Etater

Leirens bakgrunn og planlegging

Minneprodukter fra leiren

Hver landsleir hadde sine minneprodukter, det være seg leirmerker, metallmerker og leirnåler, leirminnebøker, leirhefter, leiraviser, postkort, frimerker, poststempler, kopper og krus, diplomer, belter og kniver, leirskjerf, flagg og -vimpler, T-skjorter, film og video, lydopptak, og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse.
Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Mer om

Les mer om speidingen i Viken fylke Viken fylkesvåpen.png

NSPF-Logo-1946 (1).jpg Norsk Speiderpikeforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Jubileumshefte 1. Lørenskog 3, utgitt 2015.
  2. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Kretsleir Håøya 1956 Romerike krets (NSPF)"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!