Kretsleir Nord-Odal 1954 Hedmark krets (NSPF) og Østoppland krets (Norsk Speidergutt-Forbund)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Kretsleir Nord-Odal 1954
NSPF NSF.jpg
Kretsleir for: Hedmark krets (NSPF)
og Østoppland krets (NSF)
Forbund: Norsk Speiderpikeforbund
og Norsk Speidergutt-Forbund
År: 1954
Kommune/sted: [1] Nord-Odal kommunevåpen.png Nord-Odal

Sted

Nord-Odal

Om leirens program og gjennomføring

Gro Schibsted Sandvik har samlet opplysnigner om leiren: [2]

Mine foreldre, Akka Fodstad Knudsen, kretsleder i Hedmark krets (NSPF) og Kjell Knudsen, kretsleder i Østoppland krets (Norsk Speidergutt-Forbund), som også innbefattet Hamar, var leirsjefer. Jeg var 12 år og med som speider. Det finnes noen få bilder derfra på Speidermuseet. Dette må ha vært en av de første fellesleirene. Det hadde vært litt "oppstandelse" og mye "frem-og-tilbake" før leiren, siden dette var fellesleir. Jentene og guttene hadde telt på hver sin side av en bekk. Det gikk vakter på hver side av bekken. Alt leirprogrammet var felles.

Dagsorden

Deltakere

Pris

Leiravis

Leirsang

Minner og omtale fra leiren

Organisering

Leirkomite

Etater

Leirens bakgrunn og planlegging

Minneprodukter fra leiren

Hver leir hadde sine minneprodukter, det være seg leirminnebøker, leirhefter, diplomer, postkort, frimerker, poststempler, krus, belter og kniver, flagg og -vimpler, skjerf, merker, metallmerker, T-skjorter lydopptak, film og video og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Mer om

NSPF-Logo-1946 (1).jpg Norsk Speiderpikeforbund Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  2. Opplysninger fra Gro Schibsted Sandvik, 2022.
Vet du mer om "Kretsleir Nord-Odal 1954 Hedmark krets (NSPF) og Østoppland krets (Norsk Speidergutt-Forbund)"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!