Kretsleir På grensen 2011 Asker og Bærum krets (NSF)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Kretsleir "På grensen", 2011
Kretsleir2011 AogB.jpg
Kretsleir for: Asker og Bærum krets (NSF)
Forbund: Norges speiderforbund
Dato: 6.13. august 2011
Kommune/sted: [1] Aremark kommunevåpen.png Aremark, Kvernmoen
Leirsjef: Preben Fagerholt, 1. Sandvika
Oversiktsbilde, Kvernmoen, foto fra nettstedet Hjemmesiden til St. Georgs Gildene i Norge.

Sted

Kvernmoen, Aremark

Om leirens program og gjennomføring

Fra årsberetningen for Asker og Bærum krets (NSF), 2011:

6. - 13. august ble ABspeidernes kretsleir arrangert på leirstedet Kvernmoen i Aremark i Østfold. Over 280 speidere fra 14 tropper deltok, av disse var en tropp fra Finland og to britiske tropper. Også småspeidere fra 3 flokker fikk også overnatte ett døgn på leiren for å bli med på bursdagsfesten for speiding i Norge.

Tema for leiren var "På grensen", og leirens aktiviteter inkluderte haik langs grensetrasseen mellom Norge og Sverige, 100-års bursdagsfest, flåterace, hinderløp, bueskyting, smuglerløp, talentshow, internettcafé, kiosk og mye annen moro. Flotte og stjernespekkede leirbål, godt humør, og strålende engasjement fra både speidere og ledere bidro til at kretsleiren ble et høydepunkt blant årets aktiviteter. Mange grupper og speidere fikk god kontakt og vi fikk knyttet og styrket vennskap på tvers av troppene i kretsen. Leiren ble avsluttet med et fantastisk fyrverkeri.

Dagsorden

Deltakere

Pris

Leiravis

Leirsang

Minner og omtale fra leiren

Organisering

Leirkomiteen

Leirkomite

Etater

Leirens bakgrunn og planlegging

Minneprodukter fra leiren

Hver leir hadde sine minneprodukter, det være seg leirminnebøker, leirhefter, diplomer, postkort, frimerker, poststempler, krus, belter og kniver, flagg og -vimpler, skjerf, merker, metallmerker, T-skjorter lydopptak, film og video og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Kretsleir På grensen 2011 Asker og Bærum krets (NSF)"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!