Kretsleir Tromøy 1995 Follo krets (NSF)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Follo kaster loss
Follo kretsleir Tromøy.jpg
Kretsleir for: Follo krets (NSF)
Forbund: Norges speiderforbund
År: 1995
Kommune/sted: [2] Arendal kommunevåpen.png Arendal, Tromøy [1]
Leirsjef: Anders Johannessen, Ski

Sted

Tromøy er den største øya på Sørlandet, tidligere selvstendig kommune i Aust-Agder fylke, og er i dag en del av Arendal kommune.

Om leirens program og gjennomføring

Dagsorden

Deltakere

Pris

Leiravis

Leirsang

Minner og omtale fra leiren

Tidligere kretsleder i Follo, Knut Mæhlum, skrev en artikkel om kretsleirer i Follo-kretsene.

Follo krets hjemmeside.JPG

Follo’95 på Tromøy utenfor Arendal huskes blant annet for sitt meget morsomme smuglertokt nattetid på selve Tromøy. Det ble en spennende utfordring for de deltagerne som lot soveposen være i fred. Speiderne hentet skatter på stranden som måtte smugles forbi tollere og skumle typer inn på land. Det vanket premier i form av godteskatter til smuglerne. Et annet høydepunkt var utvilsomt turen til Dyreparken i Kristiansand. Hele leiren deltok med matkuponger i lommen og med lek og moro i blikket. Ryggsekkene var ferdig pakket for haik med utgangspunkt i Dyreparken. Ingen visste noe om haiken på forhånd. Etter en varm og morsom dag i Dyreparken stilte speiderne om ettermiddagen med haikesekk, men de skulle ikke noe sted. Haiken var byttet ut med overnatting i og like ved Kardemomme by. En opplevelse alle satte pris på. Ikke minst å få være med på mating av ulvene om natten. Kretsleirens aktiviteter var mange. Vi nevner batikk på t-skjorter, knivlaging, brannvern med aktiv slukking, flåtebygging, fjellklatring, modellfly-bygging, dragebygging, snorkling, volleyball, gruvetur, rundtur i Arendal og masse bading i en leiruke uten en vanndråpe fra oven. Leirkomiteen for Follo’95 besto av Anders Johannessen (leirsjef) fra Ski, Knut Westby (viseleirsjef) fra Fagerstrand, Grete Engebretsen (aktivitetssjef) fra Kolbotn, John Lundsbakken (økonomisjef) fra Vestby, Brede Udahl (informasjonssjef) fra Bjørnemyr og Trond Simarud (teknisk sjef) fra Langhus. [1]

Organisering

Leirkomite

Etater

Leirens bakgrunn og planlegging

Minneprodukter fra leiren

Hver leir hadde sine minneprodukter, det være seg leirminnebøker, leirhefter, diplomer, postkort, frimerker, poststempler, krus, belter og kniver, flagg og -vimpler, skjerf, merker, metallmerker, T-skjorter lydopptak, film og video og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Om Agder

Les mer om speidingen i Agder fylke Agder fylkesvåpen.png

Om Norges speiderforbund

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. 1,0 1,1 1,2 Knut Mæhlum, Om Follos kretsleirer Hjemmesiden til Follo krets
  2. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Kretsleir Tromøy 1995 Follo krets (NSF)"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!