Kretsleir Val 2012 - Trøndelag, Nordre Nordland og Helgeland kretser (KFUK-KFUM)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Kretsleir Val 2012
Val 2012 Logo1.jpg
Kretsleir for: Trøndelag krets,
Nordre Nordland krets
og Helgeland krets
Forbund: Norges KFUK-KFUM-speidere
Dato: 29. juni6. juli 2012
Kommune/sted: [1] Nærøysund kommunevåpen.png Nærøysund,
daværende Nærøy kommunevåpen.png Nærøy , Val
Leirsjef: Torun Nesse
Trøndelag, Nordre Nordland og Helgeland kretser hadde felles kretsleir på Val i Nærøy kommune. Over 400 speidere var på det meste tilstede. [2]

Sted

Ved Val videregående skole, Kolvereid i Namdalen. Nærøysund kommune, Trøndelag

Om leirens program og gjennomføring

Dagsorden

Deltakere

(ikke komplett)

Pris

Leiravis

Leirsang

Minner og omtale fra leiren

Anniken Wullum har skrevet om kretsleiren på Speiderblogg.no [9] :

Den 28. juni til 6. juli hadde Trøndelag, Nordre Nordland og Helgeland krets kretsleir sammen på Val i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag. Leirstarten var formelt satt opp til den 29. juni, men mange gruppermøtte opp allerede dagen før for å begynne med å gjøre seg klar til en helt fantastisk kretsleir!
Vi hadde også besøk fra England på leiren, Alex og Allan fra Chesterfield, Deryshire storkoste seg på leir med norske KFUK-KFUM-speidere!
Det var i overkant av 300 speidere som deltok på leiren, og i tillegg var det mer enn hundre ledere! Med andre ord; det var god mulighet til å treffe nye venner! Dette var noe jeg personlig, og mange andre benyttet seg av. Det var også en del av leirfresen, som mange speidere hadde det travelt opptatt med å ta gjennom hele leiren.
Det var mange interessante aktiviteter man kunne gjøre på leiren, blandt annet hadde alle gruppene ansvar for eget leirområde, så det ble mange fine portaler, bord og flaggstenger som ble pionert.
Vi hadde også valgbare aktivitetsøkter, det vi kunne velge mellom mange morsomme og lærerike aktiviteter, som for eksempel besøk på et oppdrettsanlegg for laks, gårdsbesøk, besøk på vindmøllepark, sjonglering, sying av bestikkpose, musikkverksted og mye mer!
Det var også morgensamling hver morgen, og kveldsbønn i leirkirka om kvelden, som det var frivillig å delta i. (Å delta på kveldsbønn var også en del av leirfresen ;)
Det var jo også selvfølgelig markedsdag på søndag, og vi samlet inn penger til Globalaksjonen, som i år går til å støtte kvinner og jenter i bangladesh, og til å gjøre dem bevisste på sine rettigheter. Det ble samlet inn over 18.000 kroner til jenter i Bangladesh! Valutaen på kretsleiren var “valører”, og en valør kostet 5 kroner. Byåsen og Granåsen jobbet sammen på marketsdagen, og var også den gruppen som samlet inn flest “valører”, hele 408 stykker, 2040 kroner :)
En annen aktivitet som mange både gledet og gruet seg til var haiken! Man kunne velge mellom tre haikeruter med forskjellig lengde, kort: 7km, mellomlang: 16km, og lang på 20km. Alle patruljene fra Byåsen tok mellomlang haik, og alle fullførte med glans, det syns i alle fall jeg! Min patrulje, som jeg var fungerende patruljefører for på haiken, var 7. beste patrujle, noe jeg er veldig fornøyd med :D
Til tross for at det var fullt opp med program fra revelge og flaggheis/ utrulling til leirbål og kro etter leirbålet, ble det alltid tid til noen små pauser. Disse ble ofte benyttet til bading, selv om været ikke alltid var like samarbeidsvillig. Noe annet pausene ble brukt på var å være sosial, og å klare leirfresen.
Alt i alt har det vært en heløt super leir, og jeg sender hilsner og tanker til alle nye og gamle venner jeg møtte der!

Organisering

Leirkomite

Etater

Leirens bakgrunn og planlegging

Minneprodukter fra leiren

Hver kretsleir hadde sine minneprodukter, det være seg leirminnebøker, leirhefter, diplomer, postkort, frimerker, poststempler, krus, belter og kniver, flagg og -vimpler, skjerf, merker, metallmerker, T-skjorter lydopptak, film og video og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[10]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Mer om

KM-speidernelogouten tekst.jpg Norges KFUK-KFUM-speidere

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  2. Gruppepost nr 2 i 2012, [1]
  3. [2]
  4. [3]
  5. [4]
  6. [5]
  7. [6]
  8. [7]
  9. [8]
Vet du mer om "Kretsleir Val 2012 - Trøndelag, Nordre Nordland og Helgeland kretser (KFUK-KFUM)"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!