Landsmøtet i Norsk Speidergutt-Forbund 1945

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Landsmøtet 1945
Lilje.JPG
Forbund: Norsk Speidergutt-Forbund
År: 2.3. november 1945
Kommune/sted: [1] Trondheim kommunevåpen.png Trondheim, Frimurerlosjen

Landsmøtet i Norsk Speidergutt-Forbund 1945

Sted og arrangører

Det 11. Landsmøtet ble holdt i Trondheim, 2. - 3. november.

Program

Delegater

Saker

Her ble den omfattende Organisasjonhåndbok for Norsk Speidergutt-Forbund vedtatt, etter komitearbeid av Johs. Flåterud, Ahlert Horn, Trygve E. Gundahl, Rolf Lykken og Einar Simonsen. Denne erstattet da Grunnregler, bestemmelser og anvisninger, første gang utgitt i 1920. På landsmøtet dette år var de tre flokkledere tilstede og disse ble innvilget stemmerett. Gruppesystemet blir innført dvs. at det i en gruppe burde være en ulveflokk, en speidertropp og et roverlag.

Valg og utnevninger

I 1945 ble begrepet hovedstyret erstattet med forbundsstyret, det som vi i dag kaller for Speiderstyret. Til Forbundsstyret ble det for årene 1945 - 1948 valgt:

Speidersjef Birger L. D. Brekke

Visespeidersjef Einar Simonsen

Styremedlemmer: Victor Carlsen, Rolf Lykken og Trygve E. Gundahl

Utdelte hederstegn

Omtaler

Veivalg og diskusjon

For hver enkelt generalforsamling, landsmøte og speiderting har det til tider vært diskusjoner i forkant og etterkant, om endringer og forslag. Mange vedtak og gjennomføringen av disse har gitt viktige veivalg for utviklingen i Norsk Speidergutt-Forbund. Her skal forsøke å gjengi en del av dette. Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Utklipp og minner

Mer om

Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbunds sentrale organisering Tyskerhjelm1.png Speiding under den andre verdenskrig

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  2. 2,0 2,1 Adresseavisen-logo.png Adresseavisen, 5. november 1945.
  3. Lilje.JPG Lysbildeserien Norsk speiding 40 år, Norsk Speidergutt-Forbund, utgitt i begynnelsen av 1950-årene
  4. Finnes hos / opplysninger fra arkivet til Trøndelag krets av Norges speiderforbund
Vet du mer om "Landsmøtet i Norsk Speidergutt-Forbund 1945"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!