Leiret

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Leiret
2008 rolvsøy leiret.jpg
Eier: Rolvsøyspeiderne
Forbund: NSF
Kjøpt: 1984
Bygget 1900-tallet
Sted: Rolvsøymarka, Fredrikstad
Artikler om Fredrikstad-distriktets speiding gjennom tidene, speidergrupper, kretser, avdelinger, leirer, hus, hytter, leirsteder, personer og litteratur

Alfabetisk: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÆØÅ Numerisk: 12345678910
Les mer om speidingen i Fredrikstad kommune Fredrikstad kommunevåpen.png

Beliggenhet

Ligger i Rolvsøymarka, Fredrikstad, se kartlink nedenfor. Leiret ligger mellom gården Slarød nord for Skihytta og Høydalsvingen.

Historie

Rolvsøy kommune overtok eiendommen Leiret nord i Rolvsøymarka i 1984 og speiderne fikk bruksretten til beboelseshuset (koia) på stedet.

Det lille huset ble brukt som hytte for overnattinger for patruljeturer og som samlingssted for diverse arrangementer. I 1987 overtok gårdbruker Ole Valle, Leiret og ved hjelp av Tor Arne Stabbetorp fikk vi til en 10-års (gratis) leiekontrakt som gav Rolvsøyspeiderne fortsatt full bruksrett til hytta.

Vi fikk også lov å ta ut nødvendig ved på eiendommen. Hytta ble enkelt vedlikeholdt, men etter noen år var det nødvendig å bygge en ny utedo ved hjelp av hjelpsomme foreldre fra Nylende. Høst og vinter er hytta populær som overnattingsted for patruljene i troppen.

Hytta har hverken innlagt vann eller strøm, og pr.d.d. har ikke gruppa noen planer om noen form for vesentlige utbedringer da dette vil bli både for tid- og pengekrevende.

Jordene nedenfor hytta blir fortsatt brukt til beite for kviger - heldigvis, i det vi nok på sikt kan risikere at de blir plantet igjen.


Mer er underveis...

Utklipp og minner

Litteratur og kilder

  • Kart Gule sider: [1]

Speiderhus, -hytter og møtesteder

Se også artikkelsidene om andre speiderhus, -hytter og -leirsteder.

Eksterne lenker

Referanser