Libanon

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg Libanon
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Libanon og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

Libanon

Glimt fra historien

Oberst J. S. Wilson, sjefen for Gilwell Park og direktøren for International Bureau var 27. juni 1945 på besøk i Norge og under et leirbål på Frognersetra hvor han talte og her et utdrag av Wilsons tale om speiding under og etter den andre verdenskrig hvor Libanon er nevnt:

W.jpg

(…) Det har vært drevet godt speiderarbeid i de fire siste årene. Ledere i nesten alle land har deltatt i landets forsvar, og ledere og roverspeidere har gjort sitt beste for å yte fienden individuell motstand. Jeg kunne ha fortalt mange historier, men jeg har ikke tid. I mange land ble speiderarbeidet forbudt av tyskerne, men arbeidet fortsatte. (…) Min plikt som medlem av det internasjonalekontor er å ta del i de mange problemer som nå reiser seg. Vi har fått henvendelse om å anerkjenne speiderne i Syria-Libanon. Vi har forelagt saken for Frankrike som tidligere kontrollerte speiderarbeidet i dette området, men vi har ennå ikke fått noe svar. Men for meg er veien klar. [1] [2]

1947: Libanon har vært medlem i WOSM siden 1947. [3]

1950: Libanon hadde totalt 2.490 speidergutter og ledere. [4]

Forbund i Libanon

Leirsteder i Libanon

Arrangementer i Libanon

Årstall Arrangementer i Libanon Land / sted Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [2]

Om norske forbindelser til Libanon

  • I 1982 fikk Libanon midler til krigsrammede gjennom Redd Barna og et hjem for døve barn gjennom Kirkens Nødhjelp, fra Speidernes Katastrofefond.

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Libanon

Hederstegn og utmerkelser i Libanon til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser