Lundseter, Skien

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Lundseter
Heivannet.jpg
Eier: 8. Skien
Forbund: Norges speiderforbund
Sted: Heivannet, Skien
8. Skien eier et eget sted ved Heivannet, Lundseter, ikke å forveksle med Skienspeidernes hytte i samme området, Heivannet.
Les mer om speidingen i Skien kommune Skien kommunevåpen.png

Ønske om en egen hytte

8. Skien hadde i mange år ønsket oss vår egen hytte men anledningen ga seg ikke før vi fikk kjøpt Lundseter. Vi hadde i flere år leiet skogskoier både av Løvenskiol-Fossum og Treschow-Fritzøe. I 1996 fikk vi muligheten til å overta vår nåværende hytte, Lundseter. Eiendommen hadde i mange år vært eid av 1. Skien speidergruppe. Nå var det ikke lenger drift i 1. Skien, og vi fikk anledning til å kjøpe stedet - på leid grunn av Løvenskiold-Fossum.

Stedets historie

Opprinnelig en seter tilhørende gården Lund i Gjerpen, men ble for mange år siden overtatt av Løvenskiold-Fossum. 1. Skien speidergruppe leide Lundseter i mange år men fikk etterhvert kjøpt hytten av Løvenskiold. Da gruppen ble lagt ned solgte de hytta til oss i 1996, og den ble umiddelbart tatt i bruk.

Beliggenhet

Lundseter ligger på sydsiden av Heivannet, tett ved riksveien til Siljan.

Tiden som vår speiderhytte

Hytta er godt utstyrt og ha sengeplasser til 16. Vi har ikke innlagt strøm, men har solcellepanel. Sidebygningen "Stallen" benyttes som møtelokale for vårt roverlag det meste av året. I de senere år er det satt opp en gapahuk med ca. 20 plasser for overnatting.

Lundseter har svart til våre forventninger, og i løpet av de siste år har vårt roverlag stått for en gjennomgripende oppgradering av stedet, ikke minst med byggingen av en stor gapahuk. Gruppens enheter legger sine utemøter til stedet som derfor blir meget flittig benyttet.

Bilder og utklipp

Speiderhus, -hytter og møtesteder

Se også artikkelsidene om andre speiderhus, -hytter og -leirsteder.

Lenker

Referanser