Mag. Rummelhoff

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Maria Magdalena Rummelhoff
Personalia
Rummelhoff, Mag - fra Studentene fra 1911.jpg
Født: 1894
Bosted: Arendal / Kristiansand
Speiderbakgrunn
Les mer om speidingen i Kristiansand kommune Kristiansand kommunevåpen.png

Speiderbakgrunn

Ledergjerning

Personlig bakgrunn

Hun skriver selv i "Studentene fra 1911":

Rummelhoff, Maria Magdalena (Mag). Lærerinne, Kristiansand S. Jeg er født på Hisøy ved Arendal 37U 1894. Mine foreldre var skibsfører Barthold Rummelhoff (f. 17/5 1842 på Åmli prestegård, d. 1895 i Pernambuco, Syd-Amerika) og Anna Davine, f. Tallaksen (f. 22/11 1861 i Kristiansand, d. 4/4 1935 s.st.). Fars slekt kom til Norge i 1677 fra Lifland.

Mine første barneår blev tilbragt i Arendal, men nogen år efter fars død flyttet familien til Kristiansand, hvor jeg gjennemgikk de forskjellige skoler, tok middelskoleeksamen og artium ved Kristiansands Katedralskole, og tilleggsprøven for studenter ved Kristiansands lærerskole i 1914.

Samme år blev jeg ansatt som lærerinne ved Florø komm. h. almenskole, hvor jeg var i 5 år. I 1919 ansatt ved Kristiansands komm. middelskole, som nettop da var blitt oprettet. Da denne skole blev nedlagt i 1925, blev jeg midlertidig overflyttet til Kristiansands Katedralskole, men søkte mig i 1929 over til Kristiansands folkeskole, hvor jeg fremdeles arbeider.

I 1922 hadde jeg et 6 mndr.s ophold i England for sprogets skyld. Var bl. a. ved det kjente kvekercollege Woodbrooke. Er takknemlig for å ha vært med på de kristelige gymnasiast- og studenter-møter på Bjorøen og Haugetun, hvor jeg fikk inntrykk som blev bestemmende for hele min utvikling.

I Kristiansand har jeg tatt del i det kristelige ungdomsarbeide i K.F.U.K., særlig i speiderarbeidet. Siden 1929 kretschef for Vest-Agder krets av K.F.U.K.-speiderne. Arbeidet blandt unge interesserer mig meget og har gitt mig en hel del: mange gode. lyse minner, og ikke minst — gode venner.

Verv

Hederstegn og utmerkelser

Om Norges KFUK-speidere

Les mer om Norges KFUK-speidere KFUKlogo.jpg

Eksterne lenker

Referanser