NM i speiding 2008

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
NM i speiding 2008
NSFfargerutentekst2012.gif
År: 2008
Sted: Skaugum i Asker
Vinner: Patruljen Hauk,
1. Skougum speidergruppe
Arrangørkretser: Asker og Bærum
Les mer om speidingen i Asker kommune Asker kommunevåpen.png

Om arrangementet

NM ble holdt på Skaugum i Asker. Arrangementet ble besøkt blant annet av HKH kronprinsesse Mette Marit.

Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2008.

Faksimalie speiding no.JPG

HKH kronprinsesse Mette Marit besøkte åpningen av NM i speiding idag lørdag. - Det er her i Asker jeg bor, og jeg er stolt over at dere vil være her sammen med oss denne helga, sa Kronprinsessen i sin hilsen til speiderne. Kronprinsessen er Norges speiderforbunds høye beskytter og syntes det var hyggelig å møte speiderne på et arrangement for første gang. I tillegg til åpningen, med taler og musikalsk innslag, fikk hun tid til å besøke flere patruljer på teltområdet og under første konkurranse. Jentene i patruljen Røyskatt fra 2. Kristiansand FSK var første gruppe som fikk Kronprinsessen på besøk. - Hun spurte om hun kunne komme inn i teltet vårt, og om vi spiste tomatsuppe til middag hver dag, forteller Ingrid Haukalid, Elisabeth Lie, Stine Lyngroth Zaal og Ida Henriette L. Kiledal. Jentene fikk også overrekke speidert-skjorter til hele kronprinsfamilien. Mette-Marit likte spesielt godt den grønne t-skjorta med teksten "Klem et tre". Også patruljen Hybelkanin fra 1. Tverlandet og Hjort fra 1. Fjøsanger møtte Kronprinsessen. Det gjorde også fjorårets NM-vinner Hauk fra 1. Skougum. - Jeg er imponert over nivået og måten de løste oppgavene på. Det var også morsomt å se leiroppsettet, det var stor forskjell på gutte- og jenteteltene..., smilte Kronprinsessen etter NM-besøket.


Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2008.

Nm 2008hauk.png

Brakseier på hjemmebane I år som i fjor stakk patruljen Hauk fra 1. Skougum av med seieren i NM i speiding. Se alle plasseringene her. Hauk vant for første gang NM to år på rad. Det gjorde de hele 49 poeng foran nummer to, også den en 1. Skougum-patrulje, Slagbjørn. Hauk lå hele veien godt an, så gikk det til slutt slik noen kanskje fryktet. Det var noen rolige, men tydelig fornøyde Skougum-gutter som mottok vandrepokalen til utstilling på speiderhuset ennå ett år av speidersjef Lars Atle Andersen. - Det er deilig å vinne på hjemmebane! Det viser at det ikke var tilfeldig at vi vant i fjor, sier nybakt norgesmester og patruljefører Fredrik Hernes etter seieren var annonsert. De tre plassene fra tredje til femte gikk alle til patruljer i Hordaland krins. Også det må sies å være et sterkt resultat!

Resultater

De ti beste Patrulje Tropp Krets / krins Poeng Merknad
1 Hauk 1. Skougum Asker og Bærum 410,5
2 Slagbjørn 1. Skougum Asker og Bærum 361,5
3 Jerv 1. Øvsttun Hordaland 349,5
4 Oter 1. Fjøsanger Hordaland 339
5 Oter 1. Øvsttun Hordaland 326
6 Wandrefalck Trondheim FSK Sør-Trøndelag 321,5
7 Fisk 2. Sandnes Sjø Vesterlen 318
8 Oter 1. Løten Hedmark 310,5
9 Jerv 7. Oslo Kanaljene Oslospeiderne 306
10 Ælj Sokna Øvre Buskerud 302

Oppgavene

Oppgavene som ble gitt under NM i speiding 2008 finner du her .

  • Deltakere fra Grimstad i Aust-Agder forteller om oppgavene til lokalavisa: "Det konkurreres både i førstehjelp, naturkunnskap, pionérarbeid, kart og kompass og hemmelige oppgaver. 100 teoretiske spørsmål skal også besvares før de er i mål."

Utklipp og minner

Om Norges speiderforbund

Om Norges speiderforbund.PNG

Eksterne linker

Referanser