NM i speiding 2008

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
NM i speiding 2008
NSFfargerutentekst2012.gif
År: 2008
Kommune/sted: [1] Asker kommunevåpen.png Asker, Skaugum
Vinner: Patruljen Hauk,
1. Skougum speidergruppe
Arrangørkretser: Asker og Bærum

Om arrangementet

NM ble holdt på Skaugum i Asker. Arrangementet ble besøkt blant annet av HKH kronprinsesse Mette Marit.

Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2008.

Faksimalie speiding no.JPG

HKH kronprinsesse Mette Marit besøkte åpningen av NM i speiding idag lørdag. - Det er her i Asker jeg bor, og jeg er stolt over at dere vil være her sammen med oss denne helga, sa Kronprinsessen i sin hilsen til speiderne. Kronprinsessen er Norges speiderforbunds høye beskytter og syntes det var hyggelig å møte speiderne på et arrangement for første gang. I tillegg til åpningen, med taler og musikalsk innslag, fikk hun tid til å besøke flere patruljer på teltområdet og under første konkurranse. Jentene i patruljen Røyskatt fra 2. Kristiansand FSK var første gruppe som fikk Kronprinsessen på besøk. - Hun spurte om hun kunne komme inn i teltet vårt, og om vi spiste tomatsuppe til middag hver dag, forteller Ingrid Haukalid, Elisabeth Lie, Stine Lyngroth Zaal og Ida Henriette L. Kiledal. Jentene fikk også overrekke speidert-skjorter til hele kronprinsfamilien. Mette-Marit likte spesielt godt den grønne t-skjorta med teksten "Klem et tre". Også patruljen Hybelkanin fra 1. Tverlandet og Hjort fra 1. Fjøsanger møtte Kronprinsessen. Det gjorde også fjorårets NM-vinner Hauk fra 1. Skougum. - Jeg er imponert over nivået og måten de løste oppgavene på. Det var også morsomt å se leiroppsettet, det var stor forskjell på gutte- og jenteteltene..., smilte Kronprinsessen etter NM-besøket.


Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2008.

Nm 2008hauk.png

Brakseier på hjemmebane I år som i fjor stakk patruljen Hauk fra 1. Skougum av med seieren i NM i speiding. Se alle plasseringene her. Hauk vant for første gang NM to år på rad. Det gjorde de hele 49 poeng foran nummer to, også den en 1. Skougum-patrulje, Slagbjørn. Hauk lå hele veien godt an, så gikk det til slutt slik noen kanskje fryktet. Det var noen rolige, men tydelig fornøyde Skougum-gutter som mottok vandrepokalen til utstilling på speiderhuset ennå ett år av speidersjef Lars Atle Andersen. - Det er deilig å vinne på hjemmebane! Det viser at det ikke var tilfeldig at vi vant i fjor, sier nybakt norgesmester og patruljefører Fredrik Hernes etter seieren var annonsert. De tre plassene fra tredje til femte gikk alle til patruljer i Hordaland krins. Også det må sies å være et sterkt resultat!

Resultater

De ti beste Patrulje Tropp Krets / krins Poeng Merknad
1 Hauk 1. Skougum Asker og Bærum 410,5
2 Slagbjørn 1. Skougum Asker og Bærum 361,5
3 Jerv 1. Øvsttun Hordaland 349,5
4 Oter 1. Fjøsanger Hordaland 339
5 Oter 1. Øvsttun Hordaland 326
6 Wandrefalck Trondheim FSK Sør-Trøndelag 321,5
7 Fisk 2. Sandnes Sjø Vesterlen 318
8 Oter 1. Løten Hedmark 310,5
9 Jerv 7. Oslo Kanaljene Oslospeiderne 306
10 Ælj Sokna Øvre Buskerud 302

Oppgavene

Oppgavene som ble gitt under NM i speiding 2008 finner du her .

  • Deltakere fra Grimstad i Aust-Agder forteller om oppgavene til lokalavisa: "Det konkurreres både i førstehjelp, naturkunnskap, pionérarbeid, kart og kompass og hemmelige oppgaver. 100 teoretiske spørsmål skal også besvares før de er i mål."

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Tauverk-KFUK-Merkeboka-1994.jpg Konkurranser for tropp og patruljer

Eksterne linker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "NM i speiding 2008"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!