NM i speiding 2009

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
NM i speiding 2009
NMlogo 2009.jpg
Dato: 12. - 14. juni 2009
Kommune/sted: [1] Bergen kommunevåpen.png Bergen, Stend
Vinner: Patruljen Røyskatt,
1. Langhus speidergruppe
Arrangørkretser: Hordaland, (NSF) og
Bjørgvin, (KFUK-KFUM)
Prosjektleder: Ragnar Pettersen

Om arrangementet

NM i 2009 var det første NM i speiding som ble arrangert for både Norges speiderforbund og KFUK-KFUM-speiderne.

Det deltok 118 patruljer.

Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2009.

Faksimalie speiding no.JPG

Hvem blir Norges beste speiderpatrulje? Nå er det klart for NM i speiding i Bergen. NM-vinnerne blir best av landets 30 000 speidere. Dette er det største speider-NM på mange år. For første gang samarbeider Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere om arrangementet, som dermed omfatter alle landets speidere. Over hundre speiderpatruljer møtes i kveld på Stend utenfor Bergen for å konkurrere om tittelen.


Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2009.

Nm 2009royskatt.jpg

Her er norgesmesterne! Speidere fra Langhus gikk til topps i NM i speiding denne helgen. Det var hard konkurranse i toppen, men Røyskatt fra 1. Langhus ble norgesmestere. For speiderne fra Røyskatt var dette en stor opplevelse - de har aldri gått til topps i NM tidligere. – Dette går det jo ikke an å slå, det måtte blitt VM, det, sier Odd-Olav Nekstad (12) i Røyskattpatruljen fra 1. Langhus speidergruppe. Troppsleder Steinar Torgersen er imponert over speidernes kunnskaper. – Det å vise samarbeid og involvere alle i patruljen må til for å lykkes i konkurransen, forklarer Anne Sjømæling. 117 patruljer fra hele landet møttes på Stend utenfor Bergen, etter å ha kvalifisert seg i kretskonkurranser rundt om i fylkene. Dette var første gang landets to speiderforbund, (Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere), arrangerte et felles NM. Bergensregnet glimret imidlertid med sitt fravær, så paraplyene fikk ingen realistisk test. Til sammen har de to speiderforbundene 33 000 medlemmer. De 676 ungdommene mellom 11 – 16 år som konkurrerte i Bergen hadde dermed vært igjennom tøffe kvalifiseringer. – Det er 3000 patruljer i Norge, så å komme blant de 117 beste er svært bra, understreker Andersen. – Vi gratulerer alle patruljene med en kjempeinnsats, poengterer Sjømæling, som er imponert over all entusiasme og kompetanse som er utvist gjennom helgens konkurranse. Vinnerne fikk utdelt en splitter ny vandrepokal, som speidere fra de to forbundene skal kjempe om i årene framover. Innimellom konkurranseøkter, matlaging på primus og moderne leirbål med band, var det tid til å bli kjent med ungdommer fra andre speidergrupper. Mange av speiderne vil ha mulighet til å møte hverandre igjen på Norges speiderforbunds landsleir i Åndalsnes 4. – 11. juli, eller Norges KFUK-KFUM-speideres landsleir på Lista neste år.

Resultater

De ti beste Patrulje Tropp Krets Poeng Merknad
1 Røyskatt 1. Langhus Follo (NSF)
2 Hare 1. Jeløy Follo (NSF)
2 Hare 1. Tanum Asker og bærum (NSF)

Oppgavene

Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2009.

Faksimalie speiding no.JPG

Lagene som deltar skal gjennom en rekke tøffe oppgaver - både praktiske ute i terrenget, og teoretiske oppgaver på konkurranseområdet. Kort sagt konkurrerer speiderne i det de er aller best til. Speiderne har konkurrert i førstehjelp, orientering, naturkunnskap, kreativ oppgaveløsning, teamarbeid og matlaging. En av de praktiske oppgavene speiderne fikk bryne seg på, var å lage en paraply som kunne slås sammen, kun ved hjelp av ståltråd, trepinner og søppelsekk.

Oppgavene som ble gitt under NM i speiding 2009 finner du her .

Utklipp og minner

Mer om

KM-speidernelogouten tekst.jpg Norges KFUK-KFUM-speidere NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Tauverk-KFUK-Merkeboka-1994.jpg Konkurranser for tropp og patruljer

Eksterne linker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "NM i speiding 2009"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!