NM i speiding 2012

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
NM i speiding 2012
NM Speiding 2012 logo.jpg
År: 2012
Kommune/sted: [1] Jevnaker kommunevåpen.png Jevnaker
Vinner: Patruljen Falk,
1. Skougum speidergruppe
Arrangørkretser: Øvre Buskerud, (NSF) og
Buskerud, (KFUK-KFUM)

Om arrangementet

NM i speiding 2012 ble avholdt i Jevnaker.

Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2012.

Faksimalie speiding no.JPG

NM i speiding er i gang! Patruljene på NM i speiding er nå i full gang med de ulike oppgavene. Følg med på www.nmispeiding.no for å få nyheter og resultat fra konkurransen. Etter en fin åpning med rapkonsert fredag kveld, er speiderne i dag i gang med konkurransen. Første praktiske oppgave og orienteringen er fullført, og nå er det snart klart for teorioppgave og deretter matoppgave og praktisk oppgave 2. Det hele avsluttes søndag med rundløype og til slutt premieutdeling.


Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2012.

NM vinner 2012.png

1. Skougum ble norgesmestere i speiding Patrulje Falk fra 1. Skougum speidergruppe tok seieren i NM i speiding. De ledet gjennom hele konkurransen og holdt plasseringen helt inn. Patrulje Bever fra 1. Løten speidergruppe tok andreplassen, mens Patrulje Blekksprut fra Asker 1 speidergruppe kom på tredjeplass. Etter at 1. Skougum kom på andreplass i fjor, har revansjelysten vært stor blant speiderne i gruppa. Og ett år etter andreplassen, er på nytt vandretrofeet i hendene på guttene fra 1. Skougum. – Det føles veldig bra, sier patruljeførerne Edvard Grødem og Jan Henrik Vedeler. Guttene i 1. Skougum følte ikke at det gikk megabra i konkurransen i løpet av helgen, men ledet likevel fra de første resultatene ble lagt ut og til vinneren ble offentliggjort. – Det var ikke noen oppgaver vi scora fullt på, men vi låg ganske jevnt på alle. Orienteringen var den oppgaven vi var best på, forteller patruljeførerne. Nå skal de ferske norgesmesterne hjem og feire. – Det blir feiring med pizza til uka, sier Jan Henrik som sammen med resten av patruljen igjen kan med seg vandretrofeet hjem. – Og der skal den stå i ti år, avslutter patruljemedlem Gaute Nærum. Patrulje Bever fra 1. Løten speidergruppe låg på en andreplass etter siste resultat, og klarte å holde plasseringen helt inn. Patrulje Blekksprut gikk fra fjerde til tredjeplass etter at resultatet fra rundløypa var klart.

Resultater

De ti beste Patrulje Tropp Krets / krins Poeng Merknad
1 Falk 1. Skougum Asker og Bærum (NSF) 439,0
2 Bæver 1. Løten Hedmark (NSF) 400,5
3 Blekksprut Asker 1 Asker og Bærum (NSF) 397,0
4 Ørn Førre Haugaland (KFUK-KFUM) 393,0
5 Hauk Halden Østre Østfold (NSF) 391,0
6 Panter Søndre Slagen Vestfold (KFUK-KFUM) 390,5
7 Hvalfangerne Sandefjord Vestfold (KFUK-KFUM) 387,0
8 Røyskatt 1. Langhus Follo (NSF) 383,5
8 Slagbjørn 1. Skougum Asker og Bærum (NSF) 383,5
10 Fossekall 5. Ålesund Sunnmøre (NSF) 378,0

Oppgavene

Oppgavene som ble gitt under NM i speiding 2012 finner du her .

Utklipp og minner

Mer om

KM-speidernelogouten tekst.jpg Norges KFUK-KFUM-speidere NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Tauverk-KFUK-Merkeboka-1994.jpg Konkurranser for tropp og patruljer

Eksterne linker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.