NM i speiding 2015

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
NM i speiding 2015
NMispeiding merke 2015.jpg
Dato: 5. - 7. juni 2015
Kommune/sted: [1] Time kommunevåpen.png Time, Hognestad
Vinner: Patruljen Flått,
Mandal KFUK-KFUM-speidere
Arrangørkretser: Rogaland
Prosjektleder: Anne Valen og Tolleiv Ree

Om arrangementet

NM i speiding 2015 ble avholdt i Hognestad, Time kommune.

Nettsiden www.speiding.no skriver om NM i speiding i 2015. Flått herjet på Bryne

Patruljen Flått fra Mandal KFUK-KFUM-speidere, F.v: Helle Emilie Osestad, Åsmund Lundevik Landsnes, Eivind Kristen Osestad, Konrad Helliesen, Joakim Kleveland, Jan Fredrik Bonden og Helene Helliesen, foto: Carl-Frederic Salicath.

Patruljen Flått fra Mandal KFUK-KFUM-speidere er vinnere av NM i speiding 2015. De presterte jevnt godt under hele konkurransen, og kunne til slutt ta med seg vandretrofeet hjem. Vinnerne av NM i speiding 2015 håpet på topp ti-plassering og kunne til slutt puste lettet ut da de ble ropt opp som vinnere under premieutdelingen. – Vi hadde regnet litt på plasseringen vår på forhånd, men helt sikre var vi jo ikke før vi hørte navnet vårt, forteller en lettet Eivind Kristen Osestad (16). Patruljen syns det var fantastisk flott å vinne. Nå gleder de seg til å kunne skryte litt av tittelen som Norges flinkeste speidere. – Det er jo litt kjekt å kunne si at en er best!, konstaterer Åsmund Lundevik Landsnes (14).

Forberedte seg på forhånd

Speiderne fra Mandal lå blant teten under hele konkurransen. Allerede lørdag kveld var det klart at patruljen toppet listene og kunne hevde seg i kampen om seieren. De gjorde de bra på de fleste oppgavene, noe patruljefører Konrad Helliesen (14) kunne fortelle ikke var helt tilfeldig. – Vi hadde forberedt oss godt på forhånd og øvd på både knuter og naturkjennskap. Speiderne hadde fordelt ulike temaer mellom seg som de hadde spesialisert seg på før konkurransen. God variasjon i kunnskaper kom godt med, for speiderne har vært innom alt fra orientering og matlagingskonkurranse, til å skulle lage en stol av bare stokker og tau. Til slutt var det rundløypen med blant annet båltenning som oppgave som sikret dem de siste poengene.

Feire med litt søvn

Nå skal de hjem for å feire førsteplassen sammen med resten av Mandal KFUK-KFUM-speidere: – Det blir kanskje kake, røper Helle Emile Osestad (14), men legger til at å sove litt i bilen hjem har førsteprioritet.

Delt andreplass

På delt andreplass kom patruljene Ulv fra 5. Hamar KFUK-KFUM-speidere og Hjort fra Stjørdal speidergruppe. Begge patruljene var fornøyde med plasseringen, det var en god forbedring fra i fjor, mente de. Patrulje Ulv har vært nede på 90. plass ved mellomresultatene, og var storfornøyde med plasseringen. Det å dele pallplassen gjorde dem ingenting, de var bare glade for å komme på pallen. De pratet i munnen på hverandre, og var fast bestemte på at neste år skal samme patrulje stille til konkurransen, da satser de på å vinne. Hjort skulle gjerne hatt sølvplassen for seg selv, men syntes det gikk greit å dele. De hadde også forbedret seg fra i fjor, og var godt fornøyde med det.

Resultater

De ti beste Patrulje Tropp Krets Poeng Merknad
1 Flått Mandal Agder (KFUK-KFUM) 426,5
2 Ulv Hamar Hedmark og Oppland (KFUK-KFUM) 422,5
2 Hjort Stjørdal Sør-Trøndelag (NSF) 422,5
4 Gaupe Halden Østre Østfold (NSF) 401,5
5 Fjellrev Lesja Gudbrandsdal (NSF) 400,5
6 Oter 1. Leirvik Ryvarden (NSF) 397,5
7 Bjørn 1. Øvsttun Hordaland (NSF) 397
8 Ravn 1. Skougum Asker og Bærum (NSF) 394,5
9 Hauk Søndre Slagen Vestfold (KFUK-KFUM) 390
10 Tiur 1. Fjøsanger Hordaland (NSF) 389

Oppgavene

Utklipp og minner

Mer om

KM-speidernelogouten tekst.jpg Norges KFUK-KFUM-speidere NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Tauverk-KFUK-Merkeboka-1994.jpg Konkurranser for tropp og patruljer

Eksterne linker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.